.

Ballesteros, en una imatge d'arxiu, votant

Ballesteros, en una imatge d'arxiu, votant

Noves reaccions a les declaracions de l’alcalde, Josep F. Ballesteros, i la seva negativa a cedir el cens per la consulta sense el permís de l’Estat. Aquest cop les crítiques li arriben d’Esquerra Republicana de Catalunya a Tarragona.Els republicans consideren que “a efectes que els ciutadans de Tarragona puguem exercir el dret a expressar la nostra posició respecte a la sobirania de Catalunya, només es pot entendre com una falta de respecte als ciutadans i al seu dret democràtic més bàsic, el de votar”.

En un comunicat fet públic aquest matí, la formació independentista considera que “els tarragonins volem participar en la decisió sobre el futur del nostre país és una realitat contrastada en tots els estudis d’opinió. Quan Ballesteros des del primer moment es posa al costat del PP i de tots els que volen posar obstacles a què els ciutadans siguin consultats, estan impedint que els ciutadans de Tarragona puguem participar cívicament i responsable en un procés democràtic irreversible”.

Per tot plegat, ERC veu “lamentable les posicions de privació de drets democràtics als ciutadans tinguin una clara lectura local i que es fonamentin en el suport explícit que el PP dóna al govern socialista en minoria a Tarragona”.

Davant les declaracions de Ballesteros, ERC apunta que “si la cúpula actual del PSC s’entesta a portar el seu partit a la desconnexió amb la majoria social del país, abans d’entrar en confrontació amb el PSOE, ens sembla una posició difícil d’entendre, però en tot cas són els seus militants els qui ho ha de validar. Però quan és a tota la població de Tarragona a la que es vol deixar al marge del procés democràtic, dificultant-li deliberadament el dret d’exercir el seu vot, l’alcalde Ballesteros està prenent drets als ciutadans i això és molt greu”.

Per últim, ERC insta Ballesteros a complir, com alcalde d’un municipi de Catalunya, “les lleis relacionades amb el món local, les quals són competència de la Generalitat de Catalunya, i si aquesta li sol·licita el padró en base a una legislació catalana, l’alcalde tarragoní no té perquè demanar permís a l’Estat espanyol”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */