.

La planta de Grecat a Constantí

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Constantí ha enviat una carta al director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, i a la direcció de la Planta Incineradora de Constantí, Grecat, per tal de mantenir una reunió. En aquesta reunió el Grup Municipal d’ERC a Constantí volen manifestar el seu total malestar per les darreres notícies aparegudes de la possibilitat del tractament d’armes químiques a la planta incineradora de Constantí.

Des del Grup Municipal es mostren totalment contraris al tractament d’aquests productes i així ho volen comunicar en persona als representants de la Generalitat i a la direcció de la planta.

ERC de Constantí ha manifestat que “no és el millor moment” per estudiar aquesta possibilitat, quan la Generalitat està en un procés de privatització de la planta incineradora. Des d’ERC recorden que segueixen sent contraris que aquesta planta passi a mans privades. Una privatització que ha deixat de banda, des del primer moment, les peticions que està fent tot el consistori.

El regidor republicà, Daniel Rodríguez, ha manifestat: “No és el moment perquè Grecat prengui en consideració la possibilitat del tractament d’armes químiques. La Generalitat no hauria de permetre que la planta incineradora hi prengués part. L’Agència de Residus de Catalunya hauria de vetllar perquè no es privatitzés la planta i assegurar que es compleixin les peticions que es fan per part de tots els grups municipals a l’Ajuntament de Constantí”.

A més, en la trobada demanada per carta, els republicans volen sol·licitar informació per conèixer de primera mà l’incident que es va produir a la planta incineradora el passat 7 de gener de 2014.