.

.

TOTS 21

La portaveu del grup municipal d’ERC a Cambrils, Camí Mendoza. Foto: Cedida

El grup municipal d’ERC de Cambrils ha criticat en una nota de premsa feta pública aquest dimecres, tot just després del ple extraordinari celebrat aquest matí, que el govern ha resolt contràriament les al.legacions presentades per part dels republicans per tal d’aprovar de forma definitiva la modificació de crèdit per valor de 163.350 € del romanent Patronat de Turisme per l’organització del Festival Internacional de Música de Cambrils i d’altres esdeveniments esportius. D’aquesta manera, es carrega sobre els estalvis del Patronat una despesa que fins ara assumia el propi Ajuntament. “Aquests diners s’haurien de fer servir per ajudar al sector turístic, després de dos anys de complicacions amb la pandèmia, i no per satisfer les necessitat del govern de quadrar els números del pressupost” ha dit la portaveu d’ERC Camí Mendoza.

En un altre aspecte, també cal denunciar la manera en que s’ha fet aquesta modificació, sobre la que es plantegen diversos dubtes de caràcter jurídic que encara no s’han resolt a dia d’avui. El primer d’ells que, és l’Ajuntament qui té l’obligació contractual a dia d’avui de respondre a les obligacions davant l’empresa organitzadora del festival. I si fos possible una cessió de contracte a favor del Patronat, cal primer que sigui formulada per escrit i aprovada tant per l’empresa com pel consell del propi Patronat. Aquest procediment a dia d’avui, encara no s’ha fet. ERC també planteja dubtes sobre si es pot fer aquesta cessió, donat que el Plec de la Licitació no contemplava aquesta opció.

El segon, ha estat “l’obscurantisme del govern municipal que ha negat una resposta jurídica als dubtes plantejats des dels grups de l’oposició, excusant-se en temes procedimentals”. Per dues vegades, Esquerra Republicana ha registrat peticions d’informe als quals té dret en base a la legislació vigent i s’ha trobat amb la negativa sobre el pronunciament jurídic. “Davant d’aquesta manca de resposta, ens plantegem si l’equip de govern té en realitat dubtes sobre la legalitat de la modificació de crèdit i l’elaboració dels pressupostos municipals. Si tan clar ho tenen, podien haver deixat constància en els informes escrits sol.licitats” ha afegit Mendoza.

Redacció