.

.

TOTS 21


Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili desconegut, com a presumpte autor dels delictes de conducció temerària, negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia, conduir sota els efectes de l’alcohol i conduir sense permís per pèrdua de punts.

Els fets van tenir lloc quan una patrulla de trànsit va observar una motocicleta amb dos ocupants que circulava per l’A7, a l’altura de Tarragona, amb una maleta de viatge sobre el dipòsit del vehicle. Davant d’aquest fet, que prohibeix el reglament de circulació, els agents van situar-se en paral·lel al vehicle per donar-li l’alto.

El conductor, en veure la patrulla va accelerar el vehicle i va fugir fent ziga-zagues, circulant a gran velocitat, avançant pel voral en diverses ocasions i obligant a altres usuaris a fer frenades i maniobres d’emergència per no topar amb ell.

En la fugida, el motorista va fer un avançament pel voral esquerre no transitable, va perdre parcialment el control i va estar a punt d’impactar amb un cotxe. Tot seguit, el vehicle va sortir de l’autovia i va accedir a la Pobla de Mafumet.

Gràcies a l’avís d’un ciutadà, els mossos van localitzar la motocicleta, encara amb les claus posades, estacionada en un carrer del municipi. Quan els agents van arribar al lloc van veure a uns 50 metres del vehicle un home i una dona amagant la maleta darrera d’un arbre.

Quan els agents els van identificar i els van preguntar pel vehicle i la fugida, l’home va donar excuses i no va voler fer la prova d’alcoholèmia. A més, assegurava no tenir moto tot i que el vehicle constava al seu nom.

Els mossos van comprovar que l’individu, que presentava símptomes d’estar sota els efectes d’alguna substància, no disposava del permís de conduir tipus A per a motocicletes i, a més, tenia vigent fins a l’octubre d’enguany una pèrdua del permís per haver-se quedat sense cap punt al carnet.

Segons van poder saber els mossos, l’home havia estat denunciat dues vegades per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues i una vegada per conduir sense el permís per pèrdua de punts.

Per tot plegat els mossos van detenir l’home i el van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona ahir dimarts.