.

Imatges de la posada en marxa d’aquest matí. Fotos: Tjerk van der Meulen

Aquest dijous han entrat en funcionament 213 places d’aparcaments dissuasius a la zona de la Tabacalera i el passeig de la Independència.

D’una banda, les obres d’adequació de l’equipament, ubicat al passeig Independència, amplien a 135 el nombre de places per a cotxes; l’antiga instal·lació comptava amb 64 places a les quals se li han sumat 71 més.

A aquestes places s’hi sumen places taronges del mateix passeig: 17 en cordó, 34 en bateria i 27 més a la zona de confluència amb el carrer Torres Jordi. D’aquestes places, 17 són de nova creació, de manera que sumades a les noves places de l’aparcament, fan un total de 88 places dissuasives de nova creació. Tota aquesta zona d’aparcament està connectada al centre amb la línia 22 de l’EMT.

La tarifa de l’aparcament és de Zona Taronja, 1 euro al dia, i l’horari de regulació és de dilluns a dissabte, excepte festius, de 9 a 14 i de 16 a 20 hores. Els treballs d’adequació, gestionats per l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona per encàrreg de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntmaent de Tarragona, han tingut una durada de tres mesos repartits en 4 fases:

En primer lloc, FECSA es va encarregar del soterrament de la línia elèctrica amb un cost de 15.734,55 €; tot seguit, es va procedir a l’enderrocament de les naus industrials, una operativa amb un cost de 50.261,68 €; a continuació, es van realitzar els treballs d’adequació del terreny amb una inversió de 44.275,81 € i, per acabar, es va dur a terme l’adequació de la pintura del Passeig Independència i de l’interior del pàrquing Tabacalera amb una despesa de 4.192,90 €. Tot plegat, les obres del pàrquing dissuasiu de Tabacalera han tingut un cost de 114.464,90 €.

Jordi Fortuny, president de l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona, destaca que “aquestes inversions formen part d’una estratègia de ciutat per assolir, a poc a poc, el repte d’una mobilitat més sostenible al nucli urbà”, i, afegeix que “l’oferta de pàrquings a un preu diari molt assequible, a les entrades de la ciutat, sumat a la interconnectivitat amb la xarxa d’autobusos urbans de Tarragona, potencia uns hàbits de mobilitat sostenible que redueixen el trànsit rodat urbà, i de retruc, es rebaixen les emissions de CO2, cosa ens beneficia tots i totes”.

Per la seva banda, Xavier Puig, regidor de mobilitat de Tarragona, remarca que ” un dels puntals de l’estratègia de mobilitat de Tarragona, pels propers anys, és l’estratègia de la creació de moltes places de pàrquings dissuasius distribuïdes per tota la ciutat. En aquest cas, el pàrquing de centre-ponent de Tabacalera és una zona estratègica de la ciutat, que permet que els cotxes que arribin a Tarragona no hagin d’entrar dins i congestionar el trànsit”, i afegeix “aquest aparcament és d’interès per a tota la ciutat, però, té especial incidència en l’entorn de Torres Jordi i el barri del Serrallo”.

Redacció