.

.

TOTS 21


 

Coincidint amb el Dia Internacional contra a LGTBIfòbia, que es commemora el 17 de maig, Dones amb Iniciativa del Vendrell, L’Arc Serveis i altres entitats que treballen amb gent gran reclamen la sensibilització i fer visibles les discriminacions que pateixen les persones grans LGTBI.

La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, alerta que, malgrat les noves lleis, “un any més el col·lectiu de gent gran, per por de ser prejutjat socialment, no pot viure en llibertat i es veu obligat a renunciar a la seva identitat sexual o expressió de gènere per evitar no haver de tornar a “l’armari”. En aquest sentit, Torra alerta que les conseqüències d’aquesta situació poden acabar amb “problemàtiques com la soledat no volguda o el risc d’exclusió”.

Per tot plegat, les entitats reivindiquen espais on es tingui en compte la diversitat sexual i de gènere, l’adaptació dels serveis assistencials, destinar recursos i projectes a habitatges i residències, més assistència social, serveis més assequibles, així com la formació o capacitació del personal amb el tractament de les persones grans LGTBI.

Finalment lamenten que, 50 anys després dels fets d’Stonewall originaris de les primeres marxes de l’orgull gai, “les primeres generacions que van lluitar pels drets i la igualtat, arriben a grans i es troben amb barreres”. Segons les entitats del Baix Penedès i del Tarragonès, tot plegat evidencia “que en trobem amb una manca d’adequació a la realitat i d’incorporació de la perspectiva de gènere a tots els serveis de les persones majors”.