.

Pere Font renunciarà al càrrec i Enrique Grangel serà escollit nou alcalde.

Pere Font renunciarà al càrrec i Enrique Grangel serà escollit nou alcalde.

El socialista Enrique Grangel serà –ara sí, i si no es produeix cap nou contratemps en la convulsa política torrenca– nou alcalde de Torredembarra. Ho serà a partir d’aquest dijous, 31 de juliol, en què s’ha convocat un primer ple extraordinari (9.30h) de renúncia de l’alcalde sortint, Pere Font (CiU), i la sessió extraordinària posterior (9.45h) per escollir Grangel com a batlle de consens per gestionar la Torre fins les municipals de la primavera del 2015.

Grangel serà la cara visible d’un govern emparaulat amb CiU, PSC, ERC, PP i l’Agrupació per encarrilar un municipi trasvalsat, arran de la detenció i empresonament del ja exalcalde Daniel Masagué; així com les imputacions per presumpta corrupció del mateix Masagué i sis regidors de la junta de govern local (CiU, PP i l’independent Ignasi Duran).

Així mateix, en la sessió extraordinària de renúncia de Font prendran possessió de les seves responsabilitats els dos nous regidors entrants, en els llocs de Masagué (CiU) i José Oviedo (PP), també imputat pel cas de suposada corrupció.

L’absència d’Alternativa Baix Gaià

Precisament, Alternativa Baix Gaià es reuneix en assemblea aquest dimecres per abrodar l’última hora política al municipi. En declaracions a Tarragona21, el portaveu d’ABG, Lluís Suñé, explica que “els nostres vots no serviran per formar un govern amb imputats”. Tot i que en el pacte de govern queda explicitat que els regidors imputats no tindran cartera, Suñé exposa que “al govern sortint del ple extraordinari hi haura la majoria d’imputats governant, encara que sense cartera i nosaltres ja havíem dit que volíem els imputats fora de qualsevol govern.”

A partir d’aquí, explica Suñé, “el nostre paper serà el de caps d’una oposició constructiva i negociadora”.

Joan Marc Salvat

/* JS para menú plegable móvil Divi */