.

No es coneixen encara els motius de la decisió. Foto: Cedida

No es coneixen encara els motius de la decisió. Foto: Cedida

L’actual regidor del Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC), Enric Daza, no formarà part de la llista electoral que aquest partit presentarà de cara a les eleccions municipals del proper 28 de maig.

Daza ha pres de manera voluntària la decisió després de considerar que el seu projecte polític i personal amb la formació municipalista ha arribat al final, una decisió que ha comunicat ja oficialment al líder de l’NMC i actual alcalde de Cambrils, Oliver Klein.

Enric Daza, que actualment és el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Activitats i Obra Pública del consistori cambrilenc, forma part de l’executiva de l’NMC des de l’any 2011 i ha format part de les llistes d’aquest partit a les eleccions municipals de 2015, ocupant el sisè lloc, i a les del 2019 on va ser el número 2 de la formació.

Durant l’actual legislatura, al capdavant dels departaments d’Obra Pública, Urbanisme i Activitats, s’han impulsat diverses obres i actuacions molt rellevants per al municipi de Cambrils. La més destacable ha estat el projecte de transformació urbanística de la Rambla Jaume I i els carrers transversals, però també ha impulsat les obres de la rotonda 312 i la construcció del Vial de l’Esport; l’enderroc de l’estació antiga i el projecte de connexió dels Passejos a l’entorn de la mateixa; l’execució dels sis passos provisionals a través de l’antic traçat de la via o els projectes de pacificació de l’avinguda Orquídies i l’avinguda Diputació des del Nàutic fins el Pi Rodó, que inclou l’ampliació del pàrquing del Regueral i el nou projecte del Parc de l’Esquirol.

A nivell d’urbanisme, durant el seu període al capdavant d’aquesta regidoria, s’ha impulsat la urbanització en cooperació del PA-6 Pinaret; el sector 4 Antígons amb previsió de nou espai comercial i habitatge social; el PA-Mercadona amb canvi d’usos i urbanització de l’entorn amb una nova rotonda a l’antiga 340;  la nova ordenació i canvi d’usos a l’entorn de la residència Montemar i el Centre Cívic de Vilafortuny.

L’atorgament d’ajuts a les naus del polígon Belianes per adaptar-les a les noves normatives en prevenció d’incendis i la gestió realitzada per a noves apertures fent  de mediació amb els particulars, han estat algunes de les gestions realitzades pel Departament d’Activitats que també ha coordinat políticament el fins ara regidor de l’NMC.

Com a regidor de barri de l’Eixample Platja ha fet realitat el repte d’aconseguir un local social pel veïnat i entitats d’aquesta zona.

Enric Daza, nascut a Cambrils el 1977, és empresari del sector tèxtil i gestor d’una empresa pròpia d’allotjament turístics. Ha estat sempre involucrat al teixit associatiu cambrilenc i col·labora amb diverses de les seves entitats.