.

Cartell Tornada a l'Escola.

Cartell Tornada a l’Escola.

La Fundació Solidaritat Carrefour i la Creu Roja desenvolupen la setena edició de la “Tornada a l’Escola Solidària”, una iniciativa que tindrà lloc els propers dies 4 i 5 de setembre arreu de l’Estat, amb què les dues entitats recolliran material escolar per a famílies amb nens i nenes en edat escolar que estiguin travessant per dificultats econòmiques.

Els hipermercats Carrefour de la demarcació que participen en aquest programa són els de Tarragona i Reus. En tots dos casos s’instal·larà una taula atesa per voluntaris de Creu Roja on es recollirà el material escolar (llapis, bolígrafs, quaderns, retoladors, etc.) que doni la ciutadania.

Un cop acabada la recollida, Creu Roja Tarragona s’encarregarà de distribuir el material escolar entre els menors i joves en situació de vulnerabilitat del territori.

En total, aquesta iniciativa es durà a terme en 24 supermercats i hipermercats de Catalunya i 171 de tot l’Estat amb l’objectiu de reduir l’impacte que suposa l’adquisició de material escolar a l’inici del curs per a les famílies amb escassos recursos econòmics.

En el cas de Catalunya, la campanya es durà a terme als establiments de Carrefour de les localitats següents: Badalona, Barberà, Cabrera, Gavà, L’Hospitalet (Gran Vía), Barcelona (La Maquinista i Glòries), el Prat, Terrassa (Vallès), Manresa, Granollers, Igualada, L’Ametlla, Martorell, Olèrdola, Santa Susana, Sant Fruitós, Vic, Lleida,  Girona, Olot i Figures (Nou Centre), a més dels ja citats de Tarragona i Reus.

Enguany, el compromís de Carrefour amb aquesta iniciativa serà la donació directa de material escolar per valor de 121.000 euros, amb els quals s’espera donar cobertura a 6.000 infants en situació d’emergència social de tot l’Estat.  A aquesta aportació, s’hi sumarà la quantitat lliurada per la ciutadania, amb la qual cosa s’espera repartir el material escolar entre més de 25.000 nens i nenes en risc d’exclusió.

En la passada edició de la “Tornada a l’Escola Solidària”, la Fundació Solidaritat Carrefour, amb la seva pròpia aportació i la de la ciutadania, va lliurar a la Creu Roja material escolar per valor de 492.015 euros arreu de l’Estat