.

.

TOTS 21


Fotomuntatge d'una exposició sobre el Raval de la Mar

Endesa ha acabat recentment els treballs de reforma de part de la xarxa elèctrica de Vila-seca per a la realització de les obres de la nova autovia Raval de la Mar, que connecta Vila-seca amb la Pineda.

En concret, l’actuació ha consistit en el soterrament i desplaçament de les línies afectades per la construcció de la infraestructura viària, així com la posada en servei d’un nou centre de transformació per alimentar els diferents punts d’enllumenat públic de la carretera. Per deixar operativa la instal·lació elèctrica, que compta amb un transformador de 400 kVA, ha calgut estendre 60 metres de cable subterrani de mitja tensió i 30 metres de baixa tensió.

La nova unitat s’ha construït amb els paràmetres de les últimes tecnologies que hi ha al mercat, de manera que disposa de cabines d’estructura compacta. Aquesta nova tecnologia “és més segura i robusta”, i gairebé no requereix manteniment, a diferència de l’anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients, segons Endesa.

L’any 2010 va començar la construcció de l’autovia Raval de la Mar, carretera que comunica els nuclis urbans de Vila-seca i la Pineda i, a més, millora les connexions del polígon petroquímic sud i el port de Tarragona. Els treballs han significat una de les grans obres en infraestructures de la zona.