.

.

TOTS 21


La Salle Torreforta, una de les escoles on s'impartirà el programa d'Endesa

La Salle Torreforta, una de les escoles on s'impartirà el programa d'Endesa

Endesa, a través del seu programa educatiu Endesa Educa, recorre durant el primer trimestre de l’any una cinquantena d’escoles de Primària d’arreu de Catalunya amb el taller itinerant “Granja Energia” sobre estalvi energètic, i que a Tarragona s’oferirà entre l’11 i 13 de febrer.

Aquesta iniciativa s’ofereix als centres de manera gratuïta amb la voluntat d’ensenyar a estalviar energia als alumnes de 3r i 4t per tal que des de ben petits aprenguin l’ús eficient i racional de l’electricitat. L’activitat s’impartirà a les aules de dotze comarques diferents fins a mitjan de febrer i és previst que hi participin gairebé 3.900 infants catalans.

A Tarragona es durà a terme a l’Escola El Carme l’11 de febrer, a les escoles Tarragona, La Salle Torreforta i El Miracle el 12 de febrer i a l’Escola de Ponent el dia 13. Properament també a Salou i Reus.

El taller “Granja Energia” ha iniciat el trajecte a Barcelona ciutat, en concret, a les escoles Mare de Déu de La Soledat i Santiago Rusiñol, i al final d’aquest curs acadèmic hi hauran participat aproximadament 35.000 alumnes del país amb més de 1.400 activitats. Catalunya és el tercer territori de la gira on educadors d’Endesa Educa es desplacen fins als centres docents amb el material i els recursos didàctics necessaris per posar en pràctica la iniciativa, que es va estrenar el passat mes de setembre a les Canàries i ja ha passat per Andalusia abans d’arribar a terres catalanes. El recorregut continuarà per Aragó, Balears, Galícia i posarà punt i final a Madrid.

L’objectiu d’aquesta activitat és facilitar a les escoles la formació relacionada amb els recursos energètics i l’electricitat, que formen part de la vida quotidiana però que esdevenen difícils d’explicar si no s’experimenten, possibilitat que dóna el taller itinerant. D’aquesta manera s’amplien les accions en aquelles poblacions on no arriba l’oferta presencial d’Endesa.

Ús d’energies renobables

Amb aquest taller els infants experimenten com es poden utilitzar les energies renovables per obtenir electricitat a través, per exemple, d’una cuina i una dutxa solars o d’un aerogenerador. Mitjançant l’observació, els alumnes són testimonis del procés de generació que proporciona, com a resultat, l’electricitat. L’educador que dirigeix la jornada proposa també un conjunt d’exercicis per comprovar els conceptes adquirits a l’aula.