.

Desenes de persones, enganxant cartells a la façana de l’Ajuntament. Foto: Tarragona21

Tarragona viu una jornada d’encartellada a carrers i places per demanar la llibertat “immediata” dels consellers presos i dels líder de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Seguint la crida fet per diferents organitzacions i capitanejades per la Crida per la Democràcia, desenes de persones s’han reunit a la plaça de la Font per començar a empaperar la ciutat, en primer lloc la pròpia façana de l’Ajuntament, amb cartells que demanen llibertat dels presos polítics. La penjada ha inclòs una ‘clausura’ simbòlica de la porta d’accés a l’Ajuntament. Força assistents duien el llaç de color groc que s’està fent present aquest dies com a símbol de la reclamació d’alliberament.

Un altre moment de l’enganxada de cartells. Foto: Tarragona21

Jesús, un dels organitzadors, subratllava la indignació que es viu pels empresonaments dictats per la jutgessa Carmen Lamela contra vuit consellers destituïts, inclòs el vicepresident, Oriol Junqueras: “És un fet intolerable que siguin empresonades persones que han estat escollides pel poble, sense cap raó de pes perquè sigui així”.

“Qualsevol empresonament per motius de pensament, d’idees, d’idees pacífiques i democràtiques és un atropellament als drets humans i a la pròpia democràcia. Això no ho pot tolerar el poble de cap de les maneres”. “És un fet insòlit. Això hauria de ser condemnat a Europa”, es lamentava Jesús.

A la plaça s’ha disposat unes taules on els assistents anaven recollint els cartells per penjar-los en primer lloc a la façana de l’Ajuntament i continuar després, en grups de gent, per diferents punts de la ciutat.

Els assistents duien llaços de color groc, símbol de la reclamació de l’alliberament. Foto: Tarragona21

Entre els qui han respost a la crida es trobava el líder d’ERC a l’Ajuntament, Pau Ricomà, visiblement afectat: “La pregunta que ens feiem quan va començar el procés, que era fins on seria capaç d’arribar l’Estat, ha arribat, i ho ha fet fins extrems que no ens podíem ni imaginar, amb plantejaments que són propis dels anys 30”. Davant de la “repressió judicial i policial de manera institucionalitzada no tenim cap altre remei que la força, la convicció i el vigor”.

Sobre el 21-D, Ricomà ha subratllat: “Sortirem a guanyar les eleccions, n’estic convençut que els guanyarem amb més marge que mai i seran un punt d’inflexio definitiu. Seran la revàlida de l’u d’octubre”.

J.G.