.

El portaveu d’En Comú Podem a l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Collado. Foto: Cedida

En Comú Podem ha valorat en roda de premsa les primeres setmanes en funcionament del servei de bicicletes elèctriques a la ciutat i ha exigit un canvi d’estratègia al govern, ja que ara mateix exclou a la majoria dels barris i té uns preus elevats.

El portaveu del grup municipal, Jordi Collado, ha exposat que segons dades publicades als mitjans de comunicació, en poc més d’un mes s’han produït uns 3000 viatges en bicicleta elèctrica. Unes dades que ja deixen entreveure les mancances de com s’està prestant el servei, apunta Collado.

El servei no contempla la possibilitat de circular més enllà del centre de la ciutat i el barri de Sant Pere i Sant Pau. Ponent, Sant Salvador o moltes zones de Llevant queden fora. Si parlem del preu i ens centrem concretament en els abonaments mensuals estem parlant d’uns 30 euros al mes, només a tall d’exemple, a Girona, l’abonament que té un cost de 30 euros, és anual. El portaveu denuncia que tal com està plantejat ara mateix, és un servei pensat per al turisme i el temps lliure i no per millorar la mobilitat de la ciutat.

Des d’En Comú Podem reclamen un gir d’estratègia. “Si volem fomentar l’ús d’aquest servei, cal, en primer lloc, abaratir el cost per l’usuari, estendre el servei a tota la ciutat, i promocionar el servei entre certs col·lectius, amb bonificacions per estudiants, treballadors de l’administració pública o bons d’empresa”. Jordi Collado recorda que fomentar l’ús d’aquest servei no és només descongestionar de cotxes la ciutat, sinó que fomentes uns hàbits de vida més saludables pels ciutadans i ciutadanes de Tarragona.

V.Tapias