.

.

TOTS 21

Acte de final de campanya d'En Comú Podem a Torreforta. Foto: Cedida

Acte de final de campanya d’En Comú Podem a Torreforta. Foto: Cedida

Un centenar de persones s’han reunit el vespre d’aquest divendres a la Rambla de Ponent per celebrar el final de campanya amb diverses candidates i candidats d’En Comí Podem al Camp de Tarragona, que han estat acompanyats pel cap de llista de Tarragona, Jordi Collado i el diputat al Congrés dels Diputats del partit, Gerard Pisarello.

L’acte ha estat presentat per la número 3 de la llista morada a Tarragona, Nerea Garcia, qui ha fet un recompte d’aquests dies, “on estem contents per la campanya que hem fet i on han mobilitzat l’alegria als diferents barris de Tarragona”. En l’acte Jordi Collado ha estat acompanyat de candidats i candidates de Cambrils, Torredembarra, la Canonja i l’alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau.

Pisarello lloa el moviment veïnal
El diputat d’Unides Podem a Madrid, Gerardo Pisarello, ha començat reivindicant l’orgull d’estar al tancament de la campanya tarragonina. “Jo vinc del sud y sé que significa pertànyer a una terra maltractada i menystinguda per les elits, com els empresaris de la petroquímica de Tarragona que viuen a Pedralbes”.

El polític d’origen argentí ha declarat que “venim d’una tradició llarga, jo vaig perdre al meu pare en la dictadura de Videla, igual que quan vaig arribar aquí amb les víctimes del franquisme. Som un espai polític republicà. Vam fer fora als Borbons, com l’alcalde republicà de Tarragona, Pere Lloret Ordeix”.

Gerardo Pisarello. Foto: Tots21

Gerardo Pisarello. Foto: Tots21

Pisarello ha posat accent en el moviment veïnal i les arrels d’aquests en partits polítics com el PSUC. “Són els canvis de la transició com el govern de Recasens, la gent organitzada de les cooperatives. Gràcies a la tradició municipalista i republicana”. El diputat morat ha dit que la inspiració de la coalició encara és la unitat aconseguida en les candidatures com les del 2015, que van canviar les ciutats. “Mai més ens resignarem la mercaderia de polítics corruptes i banquers”, ha sentenciat.

El líder de la llista tarragonina, Jordi Collado, ha començat el seu discurs citant a la Bruja Averia, personatge del programa infantil dels vuitanta La Bola de Cristal: “Sols i soles no podem, però amb amics sí”, fent un gest a l’espai cohesionat que ha obtingut la coalició.

Collado ha remarcat que el dia 29, l’endemà dels comicis, es posaran a treballar i que “ens heu d’apretar”, referint-se a la militància. El candidat ha insistit que necessitaran tota la força al darrere per lluitar per polítiques on “el codi postal no marqui la teva vida”

El candidat ha fet una al·lusió als equipaments de la ciutat on ha comentat, “hem parlat de la Tabacalera, del Jaume, I però què passa amb l’escola de ponent, institut de l’Arrabassada i amb la residència pública que ens deuen. Aquests són els nostres equipaments”.

Finalment, l’alcaldable ha acabat amb una cita del poeta i periodista, Jose Martí: “La mejor de manera de decir es hacer i hem vingut a fer i treballarem fins a l’últim dia”.