.

Cortés, amb Marea Pensionista a la plaça Corsini

El candidat d’En Comú Podem a la demarcació de Tarragona, Ismael Cortés, ha assistit, aquest dissabte, a la concentració convocada per la Marea Pensionista a la plaça de Corsini de Tarragona. Cortés dona suport a les reivindicacions del col·lectiu y subratlla “la necessitat de revaloritzar les pensions en funció de l’IPC per llei i d’incrementar les pensions mínimes i les no contributives”. Actualment, la pensió mínima oscil·la entre els 8.386 euros i els 11.071 anuals mentre que la contributiva és d’un màxim de 392 euros mensuals.

“La nostra idea és establir una garantia universal d’ingressos suficients de, almenys, 600 euros per persona sola, una xifra que a més es pugui elevar en funció de la situació familiar”, ha continuat el candidat. Des d’En Comú Podem se subratlla que són les dones les que reben gran part d’aquestes pensions mínimes i, de fet, les dones pensionistes cobren un 37% menys que els homes. Així que la garantia universal també serviria per pal·liar les diferències de gènere.

Una altra mesura del programa netament d’esquerres d’ECP és la derogació del “factor de sostenibilitat, que sota el nostre punt de vista es un factor d’empobriment”. El govern de Rajoy va haver de suspendre l’entrada en vigor d’aquesta mesura però no es va eliminar, sinó que es va posposar fins el 2023. “Les propostes del PSOE al seu programa no porten la seva derogació. Som l’única garantirà que això no s’aplicarà”, ha reblat Cortés.

Jubilació anticipada amb 35 anys cotitzats

La reforma de les pensions que vol promulgar ECP aposta perquè les persones amb almenys 35 anys cotitzats es puguin jubilar als 61 anys de manera anticipada, sense que tinguin una penalització alta per cada any que avancen la data de jubilació. La formació també és partidària d’ampliar el dret a completar el període mínim per accedir a les pensions contributives a les empleades de la llar, les autònomes i les treballadores agràries.

Per assolir les mesures descrites, ECP aposta per una reforma fiscal integral que faci pagar més a les rendes més altes i que aporti múscul financer al sistema de Seguretat Social. “S’han d’establir ingressos afegits a les cotitzacions i eliminar els privilegis fiscals que ens impedeixen arribar als ingressos d’altres estats europeus”, ha conclòs Ismael Cortés.