.

L’expresident de la RFEF, Luis Rubiales

En Comú Podem presenta demà al ple de l’Ajuntament de Tarragona una moció en suport i promoció de l’esport femení. La Selecció Femenina de Futbol d’Espanya va guanyar per primera vegada el Mundial de Futbol Femení. Aquest fet històric, i que posa en alça la bona feina de l’esport femení, “es va veure entelat per un motiu aliè a l’esportiu”, destaca la foramció progressista.

El president de la Real Federació Espanyola de Futbol, Luis Manuel Rubiales Béjar, es va comportar “d’una forma intolerable i fora de lloc”. En concret, durant el partit i posterior celebració, entre altres comportaments intolerables, va fer un petó sense consentiment, segons les declaracions de la mateixa jugadora, a Jenni Hermoso.

“El senyor Rubiales en comptes de dimitir i assumir responsabilitats, va culpar a la jugadora i al ‘fals feminisme’ d’estar fent un complot contra ell”, afirma el comunicat. Aquesta setmana després de l’allau de crítiques i gràcies a la pressió social Rubiales ha acabat dimitint “d’una forma programada per protegir els seus dins de la RFEF”.
Si ve és cert que el preàmbul de la moció se centra en el Cas de la selecció Femenina de futbol, el grup d’En

Comú Podem ha volgut anar-hi més enllà i en els acords proposats a la moció a més del suport explícit a la jugadora Jenni Hermoso, han volgut fer extensió a la resta d’esport les demandes:

1- Que es revisin els plans d’igualtat i l’acompliment de la llei d’igualtat en estructures organitzatives en aquelles societats esportives on l’Ajuntament de Tarragona tingui participació o que en faci aportació econòmica.

2- Incrementar els requisits i mesures de promoció de l’esport femení i de plans d’igualtat en les bases de subvencions per als clubs esportius de la ciutat.

3- Instar la federació catalana de futbol i a la seva delegació a Tarragona a complir la llei d’igualtat en l’estructura organitzativa i òrgans directius.