.

Iamtge d'arxiu del Delta de l'Ebre.

Iamtge d’arxiu del Delta de l’Ebre.

En Comú Podem per Tarragona, Fèlix Alonso, ha considera que el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre aprovat en Consell de Ministres “condemna el futur del Delta de l’Ebre, tant a nivell ecològic, econòmic com de les persones que hi viuen”. Així ho ha assenyalat Fèlix Alonso, qui ha denunciat que el Govern del PP “està en funcions i per tant no està legitimat per les urnes per prendre una decisió d’aquesta envergadura”. Alonso ha afirmat que “decisions com la d’avui demostren més que mai que es necessita de forma urgent un govern alternatiu al del PP”.

En la mateixa línia, Alonso ha titllat de “una barbaritat” el cabdal mínim pel tram final del riu que preveu el Pla, de 3.009 hectòmetres cúbics anuals, mentre que la proposta que defensa la comunitat científica, la Plataforma en Defensa de l’Ebre i també la Generalitat situa el cabdal ambiental en una forquilla d’entre 7.100 hectòmetres cúbics en anys secs i 12.500 en anys humits.

Alonso ha lamentat que s’estableixi un cabdal mínim “insuficient” per garantir la preservació dels ecosistemes del Delta i ha assegurat que el Pla s’ha elaborat sense atendre els criteris científics i tècnics de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. Aquest és l’organisme consultiu i de participació en el marc del qual es va elaborar una proposta de règim hídric de mínims que el Pla de Conca hauria d’incloure per salvaguardar el Delta.