.

Imatge virtual de l'interior del Mercat Central

Imatge virtual de l’interior del Mercat Central

L’Associació Unió d’Empresaris de la zona del Mercat Central de Tarragona ha reaccionat amb indignació a l’endarreriment de la posada en marxa del Mercat Central, que ho serà en 2017 en comptes del proper mes d’octubre. També s’ha mostrat “sorpresa i disgustada” l’Associació de Veïns Tarragona Centre.

El col·lectiu empresarial, que agrupa més de 120 establiments de l’entorn del mercat, i amb més de 300 treballadors “afectats pel retràs de les obres” es veu “novament perjudicat” per “l’incompliment del compromís de l’alcalde Ballesteros”. “El gener de l’any en curs, durant la celebració del centenari del mercat, l’alcalde va assegurar que el nou edifici s’estrenaria entre Sant Magí i Santa Tecla de 2016”, afirma el col·lectiu.

Des del 2013, “Ballesteros ha promès més de cinc vegades una data de final d’obra que mai s’ha complert”, afirma el col·lectiu. “Les seves promeses han estat públiques, fetes als mitjans de comunicació, en cartes dirigides als comerciants i al col.legi del carrer Colom, i fins i tot fetes a peu de carrer amb els comerciants”.

Respecte al nou ajornament d’estrenar l’obra el 2017, els comerciants de l’entorn afirmen no haver estat convocats a cap reunió informativa: “La notícia ens ha arribat pels mitjans de comunicació i estem decepcionats, cansats i indignats, tant per l’ignorats que ens hem sentit, com per la mala notícia d’esperar mig any més (?) per veure el mercat i voltants amb possibilitats de treure el cap de la soga que quasi bé ens té asfixiats economica i anímicament”.

El grup recorda els perjudicis econòmics que han viscut aquests anys, amb el tancament de “més de 60 establiments” i acusen el consistori del fet de “no tenir informació, no sabem per què ara han decidit desfer i tornar a fer amb noves dimensions i distribució les parades, no sabem si el supermercat (Mercadona) obrirà també el 2017, no sabem en
quin punt i quina negociació hi ha amb aquesta gran superficie”.

Els veïns

Per la seva part, l’Associació de Veïns Tarragona Centre afirma que l’ajornament “ens disgusta perquè suposa endarrerir encara més una obra que s’eternitza (aviat celebrarem els 10 anys d’obres) i que ha causat i causa nombrosos inconvenients a comerciants i veïnat”.

El col·lectiu també demans informció sobre el futur pàrquing de la zona: “El 27 de juliol apareix també una informació segons la qual la consellera (de Comerç, Elvira Ferrando) manifesta que l’Ajuntament està estudiant la recuperació de la gestió del nou pàrquing del mercat que va ser cedit a l’empresa constructora per 6,4 M d’€”. En el seu dia “se’ns va informar que aquesta cessió es realitzava perquè era l’única manera que tenia l’Ajuntament de poder obtenir finançament suficient per finalitzar les obres”. Ara, el col·lectiu es mostra sorprès per la notícia “i ens agradaria saber si l’Ajuntament ha aconseguit nous recursos que permetin afrontar el finançament de l’obra sense comptar amb aquests 6,4 M d’€ o quines han estat les causes d’aquest canvi de criteri”.

Seguiu el comunicat de l’Associació de Veïns Tarragona Centre en aquest enllaç.