.

Tasques de manteniment de clavegueram amb càmera robotitzada d'Ematsa. Cedida.

Tasques de manteniment de clavegueram amb càmera robotitzada d’Ematsa. Foto: Arxiu

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) ha publicat la desena edició de la memòria sostenibilitat que es correspon a l’activitat realitzada durant el 2023. L’informe presenta les principals accions i també les dades indicadores de la gestió feta durant l’any, per garantir un servei bàsic essencial aplicant criteris de sostenibilitat i preservació del medi ambient.

El president d’Ematsa, l’alcalde Rubén Viñuales, explica que “un any més, Ematsa presenta l’activitat en un informe que en destaca les principals fites, un document que fa palès el compromís continu amb la sostenibilitat i la responsabilitat social del servei d’aigua de la ciutat”.

L’any passat va estar marcat per la commemoració dels 40 anys de la creació de la companyia. Per aquest motiu es van programar diverses visites obertes a la ciutadania per donar a conèixer les instal·lacions i la gestió del cicle urbà de l’aigua.


Altres notícies:


Una altra de les activitats destacades ha estat la col·laboració en el projecte ‘Pam a Pam’ que impulsa l’Ajuntament de Tarragona. La unitat de clavegueram s’ha integrat en aquesta brigada de dignificació de l’espai públic duent a terme la reparació, neteja i inspecció de punts de la xarxa de clavegueram.

L’episodi de sequera ha estat un repte durant el darrer any i, per això, Ematsa s’ha integrat a la Taula Nacional de l’Aigua. Un espai de coordinació de l’Agència Catalana de l’Aigua que aplega tots els agents implicats en la gestió de l’aigua.

L’informe està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides i el pla VIA2030, el full de ruta per als deu anys vinents de la companyia.

Enllaç: https://www.ematsa.cat/wp-content/uploads/2024/06/Memoria-sostenibilitat-Ematsa-2023_DEF.pdf