.

Elvira Ferrando, junt a l’alcalde i la família de la regidora. Foto: Tarragona21

La regidora de Comerç i Relacions Institucionals i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha anunciat aquest matí de manera solemne i acompanyada per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que no repetirà a les llistes socialistes i que per tant abandona la política. Ho ha anunciat el mateix dia en què hi ha convocada una executiva de l’Agrupació local del PSC que no es preveu que sigui precisament plàcida i on la comissió de llistes l’ha deixat fora de la candidatura a les municipals del 26-M, tal com avançava Tarragona21.

Ferrando té poderoses raons familiars per no repetir malgrat la insistència de l’alcalde, però ha escollit anunciar-ho quan s’ha sabut, a través d’aquest digital, que la comissió de llistes, que comanda el primer secretari local del PSC, Santi Castellà, no l’ha incorporat per repetir en al reunió definitiva mantinguda aquesta setmana. Fins aquesta setmana sonava com a possibilitat plausible que repetís.

Sandra Ramos versus Ana Santos

La comissió de llistes presentarà a l’executiva una proposta on la nova número dos seria la militant Sandra Ramos. Aquesta aposta ha provocat un terrabastall intern i s’està preparant una operació per proposar l’actual regidora Ana Santos de número dos, que estaria avalada per l’alcalde, de manera que es podrien plantejar dues propostes. Si Ana Santos és escollida segona de la llista, Sandra Ramos podria passar el sisè lloc, de no ser que acabés de quarta. En principi, el quart lloc seria de nou per Begoña Floria. L’alcalde i alcaldable té intenció d’intervenir en l’executiva d’avui.

Ballesteros no ha amagat a la roda de premsa de comiat de Ferrando -convocada a cuita corrents en nomes una hora de marge- la gran pèrdua que li suposa la marxa de la regidora, i l’ha qualificat de “la millor regidora que he tingut”. Li ha respectat sempre la seva no militància al PSC i el seu posicionament a favor del dret a decidir de Cataunya. De fet, tret d’alguna votació o posiconament puntual, Ferrando s’ha mantingut fidel al pacte. Però la seva abassagadora personalitat també ha aixecat ampolles.

La regidora, que ha llegit un comunicat i ha acceptat preguntes dels periodistes, ha atribuït exclusivament a “raons personals” la decisió, fruit “d’una llarga reflexió, també amb la meva família”. Així, “he desestimat l’oferta de l’alcalde perquè és un moment oportú per fer-ho”. Ha recordat que porta 43 anys treballant i per qüestions personals, “ara el temps és or i el vull dedicar a altres coses”, és a dir, a la família. El ser marit i les seves filles eren presents a la sala de premsa.

Ferrando ha afirmat que ha pogut treballar “amb les mans lliures” i ha fet un balanç molt positiu de la seva tasca i la dels seus equips. Considera que “he acomplert amb el que em van demanar”, començant per posar en marxa “l’obra pública més important de Tarragona, el nou Mercat Central”, unint les 19 associacions comercials de la ciutat en projectes comuns o fent promocions comercials conjuntes amb la ciutat de Reus.

També ha destacat la posada en marxa del carrilló del Mercat, el “retorn de la Rambla Nova a la ciutadania” amb al marxa dels paradistes. Ha subratllat que ha volgut treballar “des de l’eficàcia i l’eficiència i amb els terminis de temps més curts possibles”. Fidel al seu tarannà pragmàtic, ha definit la seva manera de treballar: “Els ciutadans demanen fets i realitats”. Ha relatat també els plans d’accions que s’han dut a terme des de les seves regidories la millora del mercadet dominical de Bonavista o la zona d’acollida de creueristes. Ferrando seguirà “treballant per la ciutat”, es prendrà un respir i després tornarà a l’activitat privada.

Ballesteros ha lamentat infinitament aquesta marxa, d’una regidor “apasionada per Tarragona, valenta, treballadora infatigable, dúctil i alhora dura i amb les idees molt clares”, un perfil que casa perfectament amb el que sovint demana Ballestesros del seu equip.

Jaume Garcia