.

Elvira Ferrando, presidenta d’ESPIMSA i consellera de Comerç a l’Ajuntament de Tarragona, durant la roda de premsa d’avui. Foto: Tarragona21.

La consellera de Comerç i presidenta de l’empresa ESPIMSA-empresa de Tarragona que gestiona el comerç públic de la ciutat-, Elvira Ferrando, s’ha reunit aquest matí durant més de dues hores amb les diferents associacions de marxants de Tarragona. Tres representants de quatre associacions en total, és a dir, l’Associació de Marxants de Tarragona, l’Associació Gitana de Tarragona i l’Associació de Marxants de la Província de Tarragona; que han exposat el seu desacord de tornar a la Plaça Corsini durant el dia d’avui, tal i com se’ls havia notificat i havien acordat les parts implicades.

En la reunió improvitzada, de la qual els representants de les associacions de marxants s’insten a mantenir el diàleg sense cap acord o pacte establert, la consellera Ferrando ha assegurat en una roda de premsa posterior que “he escoltat totes les peticions exposades atentament”. Tot i això, recordant una reunió celebrada el 20 de novembre de 2016, la presidenta d’ESPIMSA anima els marxants a tornar al seu emplaçament original, la Plaça Corsini, ara que “s’han enllestit les obres de millora” de l’espai, ha expressat amb contundència, “tal com haviem acordat”.

Elvira Ferrando, a l’inici de la reunó forçada aquest matí amb els paradistes abans de la roda de premsa que ha oferit als mitjans. Foto: Tarragona21.

Segons Ferrando, va ser la també consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona la que va impulsar en el seu moment la creació de la plataforma Taula de Marxants per poder estar en permanent contacte amb un “col·lectiu d’empresaris i professionals molt importants que requerien uns representants”. A més a més, Ferrando a recordat que, ara fa dos anys -el dia 20 de novembre de 2016-, totes les parts implicades ja van pactar, a desig dels mateixos marxants, “tornar tan aviat com estiguin les obres enllestides a la Plaça Corsini”, “se’ls espera amb els braços oberts, tothom ho desitja i, inclús, els tècnics de l’Ajuntament han fet una feina increïble al respecte per poder fer-ho possible”.

La presidenta d’ESPIMSA ha explicat que el dia 4 de juliol es van enllestir les obres a la plaça del mercat i que, llavors, es va donar fins a 15 dies de marge per dur a terme el trasllat dels marxants i les seves paradetes. Ara, ells han explicat els motius pels quals es neguen a traslladar-se però, segons Ferrando, els representants de les diferents associacions no han comunicat un dia concret ni els motius convincents pels quals s’oposen al trasllat.

Els representants dels marxants no han acceptat la proposta de Ferrando i així han fet saber-ho als seus companys. Foto: Tarragona21.

La també consellera de Comerç ha explicat que ha pogut escoltar les peticions dels marxants però, els “prego que tornin a Corsini dijous que ve -el dia 26 de juliol- ja que se’ls espera amb els braços oberts”. Ferrando ha afegit que, si hi ha cap problema amb l’aparcament, baixen les vendes respecte l’agost de l’any passat o tenen problemes per ubicar les furgonetes, escoltarà totes les seves peticions per resoldre els problemes que puguin sorgir, però “els paradistes han de tornar a Corsini”, “ho reclama la ciutadania i així ho vam pactar en l’acord establert segons la normativa”.

Amb tot, Ferrando no té present prendre cap mesura ni sanció al respecte a dia d’avui, ja que “espero i confio en que els marxants són empresaris intel·ligents i tornaran a Corsini dijous que ve”. “Avui ja han obert 3 parades i unes altres 10 han ubicat les seves furgonetes i camions, tot i que, algú els ha manat que no obrissin”.

Furgonetes estacionades a Rambla Nova aquest matí, els marxants no han obert ni pretenen fer-ho el proper dijous a Corsini. Foto: Tarragona21.

L’oferta ha sigut clara, “torneu a Corsini, compliu la normativa i parlem si teniu pèrdues”, ha exposat Ferrando emplaçant-se a un estudi que explica que els dies 12, 13 i 14 d’agost són els episodis de més afluència de gent a la Plaça Corsini i, ha assegurat, no minvaran els guanys dels paradistes. Tot i això, el conflicte i les negociacions segueixen obertes, ja que els marxants pretenen seguir manifestant-se i no obrir el proper dijous si la postura de la consellera no canvia. “Tenen el meu telèfon per contactar-me quan vulguin”, ha tancat Ferrando al respecte.

David Aymerich