.

La diada ha tingut lloc al Moll de Costa

La diada ha tingut lloc al Moll de Costa

Per segon any consecutiu el Port de Tarragona ha estatescenari d’una diada castellera molt àgil i fluida, protagonitzada pels Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo.

Els matalassers han obert l’actuació amb el 2 de 7, una estructura que s’ha descarregat molt serenament i sense cap tipus de complicació. El 3 de 8 s’ha estrenat en la segona ronda, un castell que s’ha hagut de lluitar després del pas de l’enxaneta. Tot i al tremolor dels pisos alts, el primer castell de vuit de la temporada ratllada s’ha descarregat amb l’estrena de diferents rotacions al tronc. En tercera ronda, els del carrer Santa Anna han descarregat un molt ferm 5 de 7 que ha anat seguit, en una quarta ronda, d’un 4 de 7, també molt serè. Finalment, els de Roger Peiró han tancat amb un vano de 5.

Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo han escollit el 4 de 7 amb agulla per obrir, castell que ha quedat en intent. En segona ronda han descarregat el 3 de 7, seguit del 4 de 6 amb agulla i tancant la ronda de castells amb el 4 de 6. Finalment, han enlairat dos pilars de 4, un dels quals ha quedat en carregat.

D’aquesta manera els matalassers han sortit molt satisfets de plaça havent obert les portes als castells de vuit en aquesta temporada 2014. Així ho ha explicat el seu cap de colla, Roger Peiró: “hem d’estar contents que les passes es vagin donant i a veure si la setmana que ve fem dos bons assajos per projectar aquesta feina cap a Barcelona sumant també el 4 de 8”. Amb aquest objectiu d’enlairar dos castells de vuit els xiquets es presentaran la propera setmana a la diada de l’aniversari dels Castellers de Sants.

/* JS para menú plegable móvil Divi */