.

Imatge de l’espectacle “La Festa Major a Catalunya”. Foto: Eloisa Ruiz.

Els Xiquets de Tarragona ja han mostrat les seves construccions al públic danès. Els matassers van arribar aquest divendres a la capital danesa per representar el món casteller en la 32a edició de l’Aplec Internacional Adifolk, que enguany se celebra a Copenhaguen del 25 al 28 d’abril i que està emmarcat en el festival Kulturfestival 48 Timer de Nørrebro, un barri de la capital danesa.

Els 183 castellers estan gaudint d’un cap de setmana d’activitat castellera, turisme i cohesió. Aquest dissabte a la tarda la colla ha participat en l’espectacle “La Festa Major a Catalunya” en la qual s’hi ha representat diferents expressions de la cultura catalana. Els Xiquets hi han fet el 3d7, 4d7 i 5d7 davant les mostres d’admiració dels ciutadans danesos. Divendres a la tarda, tot just aterrar, van participar en la cercavila inaugural i hi van acabar fent el 3d7, 4d7, 4d7a i 4 pilars de 4.

Aquest diumenge, a les 10.30 hores, hi haurà una actuació conjunta amb els Xiquets de Copenhaguen. Finalment, a les 16h els matalassers participaran en la cercavila de comiat i a les 17h en l’espectacle de cloenda. La previsió és fer castells molt similars als d’avui dissabte. Dilluns a la tarda, després d’un matí de turisme per gaudir de la ciutat i de l’experiència, l’expedició matalassera tornarà cap a Tarragona.