.

Demà dimarts dia 18 d’octubre a les 19h, la Colla Castellers Xiquets de Tarragona signarà amb l’Ajuntament de Tarragona l’acte de cessió del seu fons fotogràfic per a ser conservat al Centre d’Imatges de Tarragona / Arxiu Municipal. L’acte de cessió comptarà amb la participació de la consellera de Festes i Patrimoni, Begoña Floria, i del president de l’entitat, Xavier Sabat. La presentació del fons documental i fotogràfic de la CCXT (1970-2014), que es farà a l’Arxiu (planta segona, M2, Espai Tabacalera), anirà a càrrec d’Albert Pallarès Roig i en el transcurs de l’acte es projectarà un audiovisual sobre el fons cedit.

El fons documental de la CCXT que s’ha dipositat a l’Arxiu es compon de 116 àlbums que contenen 10.463 positius i de 24.524 imatges digitalitzades. Tot plegat, reflecteix en imatges l’activitat desenvolupada per la Colla Castellers Xiquets de Tarragona, des de la seva constitució l’any 1970 fins a l’any 2014. A més a més, el fons també aporta prop de 900 imatges anteriors que il·lustren la realitat castellera des de l’any 1890 fins a l’any 1970.

Abans de la cessió, el fons fotogràfic de la Colla Castellers Xiquets de Tarragona ha comptat amb una intervenció prèvia per part de membres de l’entitat, conscients de la vàlua d’aquest patrimoni, que al llarg del temps han assegurat la conservació, identificació i digitalització de les més de 24.000 imatges que s’integren en el fons. Després de les preceptives tasques de classificació i catalogació, aquest nou fons documental podrà ser accessible a tots els ciutadans que desitgin consultar-lo a l’Arxiu.