.

3 de 8 dels Xiquets de Tarragona

Els Xiquets de Tarragona han aprofitat el bateig dels Xiquets de Vila-Seca per reprendre el camí després de l’entrebanc de la setmana passada a La Selva del Camp. Els matalassers han assolit avui la tercera tripleta de vuit del que porten de curs; d’aquesta manera refermen el seu domini dels castells ja assolits i marquen un bon punt de partida davant les dues properes setmanes d’assajos abans de Sant Joan.

Actuant en segona posició, els de la camisa ratllada han optat pel 3 de 8 com a castell de sortida; un castell ben rodó i amb una execució impecable que comença a evidenciar que es prepara per anar més enllà. En segona ronda els matalassers han descarregat el 2 de 8 amb folre,  demostrant haver solucionat els petits detalls que el van fer caure set dies enrere.

En última ronda els del carrer Santa Anna han enlairat el 4 de 8, que després de desmuntar un primer peu, s’ha pujat amb calma i serenor, i s’ha descarregat sense cap complicació. Per tancar, han descarregat un vano de 5 que ha anat seguit d’un pilar en reclam al dret a decidir.

Els Xiquets de Vila-seca

Per la seva banda, els amfitrions, els Xiquets de Vila-seca, han obert amb un intent desmuntat de 4 de 6, seguit d’un intent desmuntat de 3 de 6 i tancant la ronda de castells amb un intent de 4 de 6 amb agulla; els apadrinats han posat punt i final amb dos pilars de 4. Els tercers en actuar eren els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que han obert la seva particular actuació amb el 5 de 7, seguit d’un intent desmuntat de  4 de 7 amb agulla que han descarregat posteriorment; el seu tercer castell ha estat el 3 de 7 i han tancat amb un pilar de 5, i a continuació tres pilars de 4.

Amb aquesta actuació els matalassers s’acomiaden de les places fins a Sant Joan, i d’aquesta manera aprofitaran els assajos de les properes setmanes per continuar treballant, tal i com ha afirmat el seu cap de colla, Roger Peiró: “La idea és anticipar els moviments de Sant Magí a finals de juny/principis de juliol, estem en la línia correcta i ara a veure si aquestes dues setmanes que ens queden podem acabar de polir les coses i fer la passa endavant per Sant Joan”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */