.

Un dels estands de la Rambla aquest cap de setmana

Un dels estands de la Rambla aquest cap de setmana

Des de divendres i fins aquest diumenge la Rambla Nova s’ha omplert novament de gent amb la XVI Fira del Vi DO Tarragona on 20 cellers del territori han oferit  més d’un centenar de vins mitjançant degustacions i activitats paral·leles com un tast de vins per a invidents, sessions introductòries al tast de vins o concerts de jazz. S’han registrat més de 22.000 degustacions.

S'han pogut degustar més d'un centenar de vins

S'han pogut degustar més d'un centenar de vins

Tot i que divendres no va fer tant bon temps com dissabte i diumenge, la fira va arrancar amb la inauguració per part del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí junt a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogues. Als jardins del Teatre Metropol es van lliurar els premis de la XX Edició del Concurs de vins embotellats de la DO Tarragona on dotze cellers de la DO Tarragona van ser guardonats. Fins a vuit d’aquests vins guanyadors seran oferits per 15 restaurants de l’Associació de Restaurants de l’Eixample de Tarragona (col·lectiu ART(e)) fins al 15 de juny.

També hi havia caves

També hi havia caves

Un dels estands de cava

Un dels estands de cava

En aquesta ocasió, els cellers que han obtingut millors puntuacions i més premis han estat el celler De Muller de Reus, amb 6 primers premis i segons premis, la Vinícola de Nulles amb 3 primers premis i Vins Padró de Bràfim amb tres premis. De Muller ha obtingut la millor  valoració en la categoria de  vi blanc fusta amb el seu Chardonnay, el Muscat Reserva Brut Nature en la categoria de vi escumós i també el primer lloc en la categoria de vi de licor sec amb el Aureo Seco i en vi de licor dolç amb el Moscatel Añejo.

També han estat presents alguns vermuts

També han estat presents alguns vermuts

S'han servit vins tot el cap de setmana

S'han servit vins tot el cap de setmana

Aparador dels vins del territori

La fira ha obert amb 20 cellers i més d’un centenar de vins de l’Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Ribera d’Ebre, que s’han pogut tastar a partir de degustacions. El tiquet amb cost de 10€ ha donat opció a fer-ne sis i adquirir una copa serigrafiada i un porta copes. L’objectiu principal ha estat “servir d’aparador dels vins del territori tant per a la ciutat com per a altres indrets de Catalunya” comenta Josep Lluís Grogués, president de la DO Tarragona.

També han hagut estands de formatges i embotits

També han hagut estands de formatges i embotits

La fira també ha comptat de forma complementada amb restaurants i botiguers que han ofert degustacions de formatges i embotits.

Entre les novetats, ha destaca el tast per a invidents  amb el suport de la Fundación ONCE i el taller d’introducció al tast de vins.

També han hagut actuacions de jazz per amenitzar la fira: Volkan Balkan Brass i Small River Brass Band.

Taller de tasts de vins

Taller de tasts de vins

Participants del taller de tast de vins

Participants del taller de tast de vins

Una quinzena de restaurants del centre, i que formen part del gremi d’ART(e) oferiran una carta exclusiva amb vuit vins guanyadors entre primers i segons premis de les categories de vins blancs (aromàtics, secs i fermentats amb fusta), rosats, negres (criança, reserva i joves), escumós, vins de licor dolç o sec del 30 de maig al 15 de juny. A més hi ha cinc cellers que elaboren vermuts i que també es donaran a conèixer, també han estat presents a la Rambla.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */