.

La consellera Begoña Floria amb els artistes i el "vigilant vigilat"

La consellera Begoña Floria amb els artistes i el "vigilant vigilat"

El proper divendres 17 de gener l’Estació de Busos de Tarragona inaugura una nova proposta de l’Estació Creativa, basada en un concepte pels quals els vigilants de l’estació seran paradoxalment vigilats pels usuaris i viatgers.

La intervenció es basa en la col·locació d’una càmera de vigilància a la sala de control de l’Estació d’Autobusos de la ciutat amb un monitor que es podrà observar des de la sala central de l’Estació. D’aquesta manera els habitualment vigilats passaran a vigilar als que normalment vigilen en un intercanvi de papers amb el que “es vol assenyalar la responsabilitat de cada part com a eina fonamental en l’aplicació de la democràcia, no només per part dels agents de l’ordre sinó també per part de tots els ciutadans” han assenyalat els seus artistes, Núria Güell i Levi Orta, compromesos amb l’art social i polític i amb trajectòria internacional.

L’obra porta per títol ‘Sistema de vigilància i Control als Poders’ i representa el “difícil equilibri entre seguretat i llibertat” amb la intenció de poder fer el mateix en altres àmbits, despatxos de polítics, per exemple, han comentat.

La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha comentat que “és un dels projectes de mediació per apropar l’art contemporani a la ciutadania per tal que l’art no sigui llunyà sinó formi part de les nostres vides”. L’Estació Creativa, és un projecte de l’Associació Künstainer que rep el patrocini de Repsol i el suport de l’Empresa Municipal de Transports i l’Ajuntament. Ha col·laborat en aquest cas l’empresa Telvisat Electrònica. Les obres van més enllà de l’aspecte estètic.

/* JS para menú plegable móvil Divi */