.

Roda de premsa de presentació del col·lectiu. Foto: Tarragona Ràdio

Roda de premsa de presentació del col·lectiu. Foto: Tarragona Ràdio

Aquest dijous s’ha presentat públicament la Plataforma Farts de Soroll, que reclama poder viure en condicions al barri davant l’increment de terrasses i actes festius.

Aquest grup de veïns denuncia que el nucli antic aculli la majoria de les activitats sorolloses que s’organitzen a la ciutat i que tot plegat està afectant el descans i la qualitat de vida de la gent que hi viu. En aquest sentit, i també per la proliferació d’apartaments turístics, afirmen que la Part Alta podria patir un procés de gentrificació, és a dir, d’expulsió del veïnat.

Lamenten que cada cop hi hagi menys espai públic com ara llocs per jugar o asseure’s sense haver de consumir i exigeixen que es deixin d’atorgar noves llicències d’hostaleria i oci. També demanen que es redueixi l’horari nocturn dels locals i que es posi setge a les terrasses, que han proliferat en els darrers temps.
Un dels portaveus de la Plataforma ha explicat que les reivindicacions van encaminades a buscar un equilibri i evitar que la Part Alta s’acabi convertint en una Barceloneta.

Els veïns conviden a l’equip de govern a viure a la Part Alta per festes perquè se n’adonin del problema dels sorolls, tot i que deixen clar que és una situació que es produeix al llarg de l’any. La Plataforma ha iniciat les primeres accions. Ja ha recollit més de 300 signatures de suport i s’estan repartint banderoles, que els veïns van penjant al balcó.