.

Siurana és un dels racons més ben considerats per la Guia Repsol.

Siurana és un dels racons més ben considerats per la Guia Repsol.

La Guía Repsol ha posat en marxa la tercera edició del seu reeixit concurs digital “El Millor Racó”, iniciativa amb què Repsol mostra el seu suport al turisme nacional com a motor econòmic i social fonamental per al nostre país. Es tracta d’un projecte innovador que va néixer el 2012 amb l’objectiu d’animar els viatgers a descobrir els racons màgics d’Espanya que són desconeguts per la majoria del públic. Guía Repsol dóna suport, d’aquesta manera, a emplaçaments únics que solen quedar fora de les rutes turístiques tradicionals i, així doncs, els dota del reconeixement que mereixen.

En aquesta nova edició d'”El Millor Racó 2014″, Guía Repsol espera continuar disposant del suport dels usuaris i tornar a batre un rècord de participació. El 2013 el concurs va tenir 1,8 milions de participacions i s’hi van arribar a presentar 1.244 candidatures.

El concurs arrenca implicant de manera activa els usuaris des del primer moment. Cada participant pot proposar tants racons com vulgui i que consideri mereixedors del guardó.

Un racó per comunitat autònoma

En la segona fase, que començarà el juny, Guía Repsol seleccionarà 17 racons, un per cada comunitat autònoma, resultants de les propostes de l’etapa anterior. A partir d’aquest moment, els viatgers tornaran a tenir la paraula i començaran les votacions fins que, a l’agost, se’n facin saber els finalistes. Després de l’estiu es proclamarà el guanyador d'”El Millor Racó 2014″, el lloc que més suport hagi rebut per part dels internautes. L’emplaçament victoriós disposarà de continguts exclusivament creats a Guía Repsol en la seva versió digital. A més a més, es lliurarà una placa commemorativa a la localitat.

Els racons seran seleccionats per tenir un paisatge únic, gaudir d’una estètica particular o original i perquè representin l’exemple d’aquest lloc que, malgrat la seva proximitat, encara està per descobrir per al viatger. Perquè un racó pugui participar en el concurs ha de ser un lloc específic –no una ruta– localitzat a la geografia espanyola. És necessari que l’espai proposat sigui poc conegut pel públic general i destaqui pel seu interès natural, patrimonial, històric o artístic. No es tindran en compte els establiments comercials, ni tampoc domicilis ni espais naturals de propietat privada, han de ser llocs als quals pugui accedir i gaudir qualsevol viatger.

Cova de Pozalagua, vencedora del 2013

La guanyadora d'”El Millor Racó 2013″ va ser la Cova de Pozalagua, a Karrantza (Biscaia). Els seus veïns van tenir clar des del principi que volien guanyar el concurs i ho van aconseguir amb més de 741.000 vots. Segons dades de l’Ajuntament, el nombre de turistes que visiten la Cova de Pozalagua s’ha multiplicat amb el reconeixement i ha suposat un impuls molt potent per a l’economia de la zona. Només en els tres primers mesos de 2014, 4.873 persones han visitat la cova.

Els llocs que van quedar en segona i tercera posició –la Judería de Hervás (Càceres) i el Torcal de Antequera (Màlaga)– també van gaudir de l’apogeu turístic que comporten les candidatures, i el turisme hi va incrementar entorn del 90% i el 33% respectivament, segons les autoritats.

Totes les combinacions són guanyadores

A més, Guía Repsol vol donar suport a la participació dels internautes des del primer moment aportant una infinitat d’incentius directes i indirectes. L’usuari que proposi el racó que finalment resulti guanyador del concurs serà premiat amb un iPad Mini.

D’altra banda, qui s’animi a conèixer els racons seleccionats i enviï una foto amb la Guía Repsol, en qualsevol dels seus formats, també tindrà la seva recompensa. El participant que sigui el primer a visitar un dels 17 emplaçaments obtindrà el premi directe d’una targeta Solred per un valor de 100 euros en carburant. Els que n’enviïn el testimoni gràfic però no aconsegueixin ser els primers, entraran en el sorteig d’un àpat molt especial per a quatre persones a un restaurant amb tres Sols Repsol.

/* JS para menú plegable móvil Divi */