.

Treballadors de la presó de Mas d’Enric tallant l’accés al centre penitenciari per demanar la dimissió de la consellera de Justícia arran de l’assassinat d’una cuinera. Foto: ACN

Els funcionaris de presons estan bloquejant els accessos a diverses presons catalanes per impedir els canvis de torn com a senyal de protesta per l’assassinat dimecres d’una treballadora a Mas d’Enric.

Precisament en aquest centre del Catllar un centenar de treballadors han tallat l’accés amb pneumàtics i branques. A més, mostren dues pancartes on reclamen més justícia, més seguretat i més recursos. Els empleats han portat un ram de flors i han encès espelmes en record de la treballadora morta. La protesta es repeteix a Brians 1 i 2, Lledoners, Quatre Camins i Joves, Ponent i també afecta el centre de dones de Wad-Ras.

 

La voluntat és aturar la vida interna dels centres penitenciaris en senyal de protesta pels darrers esdeveniments. Els treballadors tenen la intenció de no deixar que els presos surtin a esmorzar, sinó servir-los a les cel·les; i que tampoc es facin els tallers i altres activitats exteriors programades. En aquest sentit, tampoc volen deixar fer les sortides a jutjats ni que entrin les visites.

Els Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins als accessos de diversos centres penitenciaris, on estan fent talls abans de la protesta per evitar que el col·lapse sigui major.

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el seu equip es troben reunits per monitorejar els esdeveniments i garantir els serveis penitenciaris.

ACN