.

Imatge d'arxiu de l'edifici de la seu central de Cobega, a Esplugues de Llobregat.

Imatge d'arxiu de l'edifici de la seu central de Cobega, a Esplugues de Llobregat.

La plantilla de Cobega-Coca-Cola comença dimarts un calendari d’aturades parcials contra l’ERO que afecta l’empresa. L’ERO preveu 77 acomiadaments als cinc centres que la companyia té a Catalunya i que afectaria 12 dels 23 treballadors de la planta a Tarragona. L’expedient també afecta 54 empleats dels gairebé 800 que treballen a la planta de Martorelles i a les oficines d’Esplugues de Llobregat. Així mateix, l’ERO preveu acomiadar 3 dels 9 treballadors  de la planta de Lleida i 8 dels 20 de la planta de Girona. Els sindicats han cridat els treballadors a fer aturades de dues hores per torn als centres de Cobega a Catalunya, que se sumaran a les mobilitzacions de la plantilla de l’empresa embotelladora a la resta de l’Estat.

Els sindicats han convocat els treballadors a fer aturades parcials els dies 4, 6, 11 i 13 de febrer. La vaga es farà des de les 9.00 fins a les 11.00 hores al centre d’Esplugues de Llobregat i des de les 7.30 fins a les 9.30 hores als centres de Lleida, Tarragona i Girona. A la planta de Martorelles, es farà també una aturada de dues hores per torn, concretament de 6.00h a 8.00h, de 14.00h a 16.00h i de 22.00h a 24.00h.

En un comunicat, CCOO ha denunciat la “il·legalitat” de l’ERO i ha reclamat que es declari la nul·litat de l’expedient. El sindicat ha interposat una denúncia davant la Direcció General d’Ocupació i la Inspecció de Treball de la Generalitat, després d’intentar sense èxit la retirada de l’ERO per la via de la negociació.

“CCOO exigeix la completa retirada de l’ERO perquè no té sentit ni justificació tancar plantes i acomiadar milers de treballadors i treballadores de Cobega-Coca-Cola quan la companyia està guanyant diners obtenint amplis beneficis”, ha denunciat el sindicat. Per tot això, “CCOO continuarà donant suport a totes les mesures de rebuig i aturades previstes, més les que es puguin posar en marxa properament”.