.

Una imatge del partit d'arrencada del play off d'ascens

Primer partit del pay off d’ascens i primer derrota, contra l’Opentach Basket Pla (59-57). Berni Álvarez ho tenia clar abans de començar el partit, la clau era marcar un ritme alt de joc per intentar desgastar al rival i no arribar a un final ajustat. Però, de vegades, el guió no és l’esperat. O sí, depèn de com es miri.

El CBT, que jugava com a visitant, arrancava el partit amb bones sensacions, però ràpidament la intensitat defensiva del Bàsquet Plá duia el partit a un ritme baix, molt més còmode pels balears. Els dubtes davant de la defensa tancada dels locals provocava un joc ensopit i excessives pèrdues de pilota. Al final del primer quart era el Plá qui manava a l’electrònic. (14-11)

Al segon quart les coses semblaven canviar. Els blaus, molt més endollats, aconseguien posar una marxa més al partit. Una defensa molt intensa i dues pilotes robades consecutives en pocs segons, forçaven a l’entrenador dels balears a demanar un temps mort quan tan sols es portaven dos minuts de quart. (15-18). L’empenta dels l’equip tarragoní es mantenia a la tornada del temps mort, i el parcial s’ampliava. (1-15). Però un mal darrer minut de quart permetia als locals retallar distàncies. (27-33).

Amb el canvi de cistella canviava també la dinàmica del partit. El Bàsquet Plá, molt més còmode, portava el partit a un ritme molt més baix, i favorable als seus interessos. Diversos errors defensius, units a la manca d’encert dels blaus, duia als illencs a capgirar el marcador amb un triple d’Hidalgo (42-40).Ni el temps mort demanat per Berni aconseguia canviar la dinàmica. El CBT seguia encallat en atac, sense idees clares, i les variants defensives dels balears provocaven encara més dubtes entre les files visitants. S’arribava al final del 3r quart amb avantatge del Plá (50-46).

El darrer quart començava com un calc de l’anterior. Els locals duien la iniciativa impedint que els tarragonins poguessin dur el partit a un ritme més alt. A sis minuts pel final dues cistelles seguides d’Adrià Baiget posaven el 52-52 al marcador, forçant el temps mort dels illencs. S’arribava així a un final molt ajustat, en que l’experiència dels jugadors del Bàsquet Plá els feia anar sempre una passa per davant. Al final els tirs lliures es convertirien en els protagonistes. Fins a cinc en va fallar el conjunt tarragoní en l’últim minut impedint que la primera victòria fos pels homes de Berni Álvarez.

Avui, a les 18:00, segon partit del play off d’ascens contra l’equip amfitrió, el Aceitunas Fragata Morón. Els blaus estan obligats a guanyar si volen mantenir les opcions d’ascens a LEB Plata.