.

.

TOTS 21

Els guanyadors dels premis Superlectors. Foto: Cedida

Els guanyadors dels premis Superlectors. Foto: Cedida

El passat diumenge al matí la plaça de la Sardana va acollir la celebració del gruix d’actes de la diada de Sant Jordi a Roda de Berà. Entre els esdeveniments que hi van tenir lloc, es va celebrar el lliurament dels Premis als Superlectors 2022. Organitzat per la biblioteca municipal Joan Martorell Coca des de fa tres anys, aquest premi suposa un reconeixement a aquelles lectores i lectors voraços que més llibres van agafar en préstec durant l’any passat.

Entre tots els guanyadors i guanyadores van llegir un total de 1.122 llibres l’any passat. Entre els tres petits lectors guanyadors, Joan Piqué, Nila González i Kiara Agustina Estrada, van agafar en préstec 148 llibres. Sens dubte els lectors més formidables són els infants dels 3 als 11 anys, amb un total de 504 llibres entre tots tres, els germans Maya i Liam Navarro, i Paula Poveda.

No hi van faltar les tradicionals parades de llibres. Foto: Cedida

No hi van faltar les tradicionals parades de llibres. Foto: Cedida

Novament, són els joves fins als 17 anys els que menys llegeixen, amb 74 llibres en préstec sumant els tres guanyadors, Maroua El Amri, Erik Pria i Ayner Leal. Finalment, pel que fa a la categoria d’adults, Carina Martorell va ser de nou la guanyadora, seguida de Marcelina Mondéjar i Elisa Mancera. Entre totes tres van llegir un total de 396 llibres al 2022.

Els premis, un llibre i un diploma per a cada persona, van ser lliurats per l’alcalde Pere Virgili; per la regidora de Cultura, Teresa Ferré; i per les treballadores de la biblioteca, Cristina Serrano, Montse Blasco i Sara Quirós.

Diada de Sant Jordi
La cultura i els llibres no hi van faltar de la mà de la biblioteca municipal, que de 10 a 13 hores va organitzar la seva tradicional paradeta solidària de venda de llibres, la qual, un any més, va esdevenir un èxit, recaptant 380 euros que seran donats a La Marató de TV3 d’enguany, dedicada a la salut sexual i reproductiva.

Més parades de Sant Jordi. Foto: Cedida

Més parades de Sant Jordi. Foto: Cedida

Com a novetat, la regidoria de Cultura va organitzar una signatura de llibres a càrrec d’autors i autores: Teresa Duch, autora de capçalera de la biblioteca rodenca, va signar les seves obres publicades; la rodenca Mireia del Castillo, la seva reeixida obra Método Global D.A.S.; la doctora Jaci Molins i Anselm Aguadé també van signar totes les seves obres publicades; i Encarna Ramírez va signar exemplars de Mi Lucha, la seva obra autobiogràfica.

L’equip de Roda de Berà Ràdio va emetre un programa especial del magazine A Mig Matí en directe des de la plaça de la Sardana. Per la seva carpa van passar, entre d’altres, l’alcalde Pere Virgili o la regidora Teresa Ferré, i moltes altres persones del món associatiu, polític, cultural i social.

El Centre d’Estudis Rodencs de Les Monges Associació Cultural també va ser-hi present a la plaça, amb la venda de les seves publicacions; i les associacions de mares i pares d’alumnes de l’escola El Cucurull i de l’Institut van vendre roses i punts de llibre per recaptar fons per als seus respectius viatges de final de curs.