.

Javier Villamayor i Eva Granados

Javier Villamayor i Eva Granados

Davant l’augment de la precarització de les condicions de vida dels tarragonins des de l’arribada de la crisi, el Partit dels Socialistes a Tarragona ha presentat tres demandes que faran arribar al Parlament de Catalunya, en el ple extraordinari que abordarà la problemàtica de la pobresa: garantir als aliments més bàsics amb un àpat important al dia, fet que passa per dotar els menjadors socials i garantir l’accés a beques menjado; una suficiència d’ingressos per subsistir (amb la reforma de la Renda Mínima d’Inserció; i, per últim, el manteniment en condicions de l’habitatge, amb el que els socialistes han denominat el ‘PIRMI energètic’ que ha de permetre pagar les factures d’aigua, llum i gas en les famílies que acreditin menys recursos.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde Javier Villamayor ha donat a conèixer que els barris de Ponent concentren dues terceres parts de la dotació econòmica municipal per a resoldre problemàtiques socials com el subministrament energètic o l’accés a alimentació bàsica. Cal remarcar que, en el darrer any, Tarragona ha incrementat la partida en matèria social en vora 100.00 euros i, per aquest 2014, el pressupost en aquest concepte és de 345.000 euros. Uns diners que “en més del 65% es destinen a Ponent, Camp Clar, Bonavista, la Floresta, etc”, ha descrit Villamayor. Una xifra gens menyspreable si es té en compte que Ponent concentra al voltant del 45% dels tarragonins.

Tots aquests punts es tractaran en la sessió extraordinària del Parlament de Catalunya dedicada a tractar la ‘Pobresa’, dels propers 13 i 14 de març. Unes jornades en què els socialistes confien assolir un “acord de mínims amb la resta de formacions d’esquerres”, tal i com ha ressenyat la diputada Eva Granados, en clara al·lusió al grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Els socialistes també han estat crítics amb el compromís per la ‘treva energètica’ anunciada pel govern de la Generalitat, per tal que no es tallés l’accés al subministrament a les famílies que no en poguessin pagar el seu consum. Per Villamayor, “la mesura està bé, però no soluciona el problema de fons”. És més, segons ha afegit el tinent d’alcalde, “només demora el problema perquè la mesura no condona el deute, la factuar s’haurà d’acabar pagant i això ens arribarà a l’abril amb les sol·licituds dels ciutadans que no hi podran fer front”.

Les ‘contradiccions’ de la Catalunya real

La diputada Eva Granados també ha mostrat la seva perplexitat perquè mentre hi ha diners per tirar endavant la consulta del 9 de novembre “el Parlament no atén la principal preocupació pels catalans, segons l’enquesta del CEO, com és la situació econòmica i laboral”. Granados ha resolt que “el dret a subsistir és més important pels catalans que tenir altres drets”. Per últim, la diputada ha conclòs que “a la Catalunya real, la gent passa fred i els nens passen gana”.

Joan Marc Salvat

/* JS para menú plegable móvil Divi */