.

Presentació de la candidatura del PSC per Torredembarra. Foto: Cedida

Presentació de la candidatura del PSC per Torredembarra. Foto: Tarragona21

Jordi Solé, alcaldable del PSC per Torredembarra, ha declarat a Tarragona21 que accediria a fer un govern d’esquerres junt amb ERC, la força que més regidors ha obtingut en els comicis del 24M (4), la CUP (1) i l’ ABG (2). Tal com ha afirmat Solé, “ara és el moment que a Torredembarra governin les esquerres”.

El líder d’ERC a Torredembarra, Eduard Rovira, ha plantejat a Tarragona21 l’opció de fer una coalició independentista amb CiU (2) i si la CUP accedís també, tot i que, ha afirmat que és difícil que aquesta cedís a governar de la mà dels convergents.

Rovira, per altra banda, ha reconegut que l’alternativa d’un govern d’esquerres seria “més fàcil”. Tot i que, també ha destacat que més enllà de les ideologies polítiques abans de fer pactes es tindran en compte les condicions, els perfils de treball amb els regidors i els projectes pel municipi.

En el cas que ERC, la CUP i AGB deixés fora del pacte a PSC, el socialista Solé assegura que no governaran l’oposició ni amb Ciutadans ni amb PP. Solé ha substituït l’alcalde en funcions Enric Grangel, a qui s’ha obert un expedient d’expulsió per deslleialtat.
Els altres tres partits amb representació a l’ ajuntament de Torredembarra són Ciutadans (3), PP (1) i Avui Democràcia (1), que pel moment sembla que queden fora de tots els pactes.

Eduard Rovira ha afirmat que Torrembarra sempre ha estat un municipi molt plural i que ja “estem acostumats a pactar”. A partir d’aquest dijous ERC començarà a programar reunions amb els possibles socis de govern.

Brigitte Urzaiz