.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu de Repsol a Tarragona.

Imatge d’arxiu de Repsol a Tarragona.

Els sindicats de treballadors de la planta de Repsol a Tarragona han titllat de “decepcionant” la darrera reunió de negociacions entre empresa i treballadors el passat divendres. Fonts de l’UGT han explicat a Tarragona 21 que “falten molts detalls” de com afectarà Tarragona la reducció dels 750 treballadors de l’empresa a tot l’Estat. “No sabem quin abast tindrà aquesta fusió” entre Repsol i la Canadenca Talisman, afirmen.

La reducció afectaria a la corporació central de manera que els llocs de treball de la refineria no es veurien afectats. Tal com informava dijous Tarragona 21 tot a punta que la duplicitat de càrrecs es solucionarà amb prejubilacions i trasllats. Per part de l’empresa s’ha donat a conèixer la voluntat de buscar una solució progressiva i pactada amb els sindicats.

L’empresa ha emplaçat als sindicats entre el 28 i 29 d’octubre per reempendre les negociacions. Tot i que aquests posen com a límit el Nadal per arribar a acords.

El conceller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, ha estat l’encarregat de presentar avui el nou pla estratègic pel 2016-2020. Aquest pla recull desinversions per 6.200 milions d’euros en els cinc anys vinents i inversions per 23.000 milions.

El sindicat ha aprofitat per traslladar a la direcció de l’empresa el seu malestar i desacord amb la política de retribució a l’accionista. «No entenem com es pot mantenir un dividend d’un euro per acció en aquest entorn tan advers de preus del barril de cru», afirma.

Per STR, part de l’import dedicat a retribuir l’accionista hauria de dirigir a mitigar el deute actual del grup, situada a 13.400 milions d’euros. La decisió de repartir un euro de dividend té com a objectiu, segons la seva opinió, «donar satisfacció a Sacyr», que «necessita imperiosament aquest nivell de dividend per fer front als interessos del seu deute». «Tots els treballadors d’aquesta companyia veurien amb molt bons ulls que el consell d’administració de Repsol no seguís els dictàmens d’aquest accionista que només està en la companyia amb un interès especulatiu, important-ben poc el pla industrial», afegeix el sindicat.