.

Estació de busos de Tarragona

Estació de busos de Tarragona

Els secretaris generals d’UGT i CCOO, Jordi Salvador i Jaume Pros respectivament, s’ha reunit aquest dimecres amb el director general de Transports i Mobilitat i el director de Serveis Territorials, Cèsar Puig. De la reunió, els sindicats n’han arrencat el compromís per part de la direcció, que “es buscarà una solució per no perjudicar els usuaris de les nostres comarques”, segons han ratificat tots dos sindicats en un comunicat.

Paral·lelament, els responsables de transports i els sindicats s’han emplaçat en una nova reunió que ha de tenir lloc en el termini d’un mes, per posar damunt la taula alternatives al projecte de modificació dels títols de transport públic.

Conflicte pels bitllets més econòmics

La polèmica entorn els títols més econòmics del transport públic, la T-10 i la T-10/30 es va iniciar davant una primera mesura de l’ATM que pretenia eliminar el seu ús, en el període estival, argumentant un excés d’ús i un daltabaix en els costos del servei. Davant l’allau de crítiques rebudes i l’oposició tant dels sindicats, com l’Ajuntament de Tarragona i les entitats civils, l’ATM sembla obligada a reconsiderar la seva postura inicial.

En la reunió que han mantingut UGT i CCOO amb l’ATM, els sindicats han mostrat la seva “preocupació davant l’anunci de la supressió d’aquests bitllets a Cambrils, Salou i Vila-seca en el període estival i del servei nocturn del transport públic”. Ambdós sindicats consideren que “en uns moments en què el poder adquisitiu ha minvat no es pot castigar els usuaris que van a treballar a aquestes zones, sovint amb contractes precaris i a temps parcial”.