.

Instal·lacions de Covestro a Tarragona, antiga Bayer

Instal·lacions de Covestro a Tarragona, antiga Bayer

Una representació de les seccions sindicals de CCOO i UGT de les empreses Covestro, Ercros i Inovyn-Solvay, acompanyada per CCOO d’Indústria i FITAG-UGT de Catalunya, s’han reunit aquest matí amb la Comissió d’Empresa i Coneixement del Parlament per exposar-los la situació de la indústria del clor a Catalunya, arran dels canvis en la normativa europea que regula la producció de clor, que implica un canvi en la tecnologia utilitzada per produir el clor.

Els sindicats han denunciat que les empreses no poden escudar-se en aquest canvi de normativa per tancar centres de treball i destruir ocupació, sinó que ·s’han de buscar solucions industrials i el finançament necessari per afrontar aquest canvi tecnològic”, ja que si no hi ha en risc més de 800 llocs de treball directes a Catalunya i molts més d’indirectes. En aquest sentit, han instat el Parlament a implicar-se per trobar una sortida que garanteixi la viabilitat del sector i el manteniment dels llocs de treball.

La Comissió d’Empresa i Coneixement s’ha compromès “a obrir un procés de treball per estudiar aquest tema i a emplaçar-los a properes reunions per analitzar aquesta situació”.

D’altra banda, el proper dilluns, 21 de març, una representació de CCOO d’Indústria, FITAG-UGT i les seccions sindicals de Covestro, Ercros i Inovyn-Solvay, es reuniran amb el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, per demanar “la implicació” del Govern català per obrir una via de solució en defensa del sector, el teixit industrial i l’ocupació.