.

Els sindicats han realitzat una protesta davant l'Audiència Provincial de Tarragona. Foto: ACN

Els sindicats han realitzat una protesta davant l’Audiència Provincial de Tarragona. Foto: ACN

Els sindicats d’UGT, CCOO, STAJ i CSI-CSIF demanen a les administracions que “deixin de precaritzar la justícia” i que s’asseguin a negociar les condicions laborals del personal de l’Administració de Justícia. Denuncien que l’aprovació de la Llei d’Eficiència Organitzativa ha estat la “gota que ha fet vessar el got” perquè no ha comptat amb la participació dels sindicats, segons la responsable de Justícia d’UGT a Catalunya, Sílvia Faja. També han exigit que es cobreixin les places vacants amb més celeritat i han denunciat que moltes d’elles “s’oculten” al personal titular sense cap justificació, restringint les expectatives de mobilitat. A Tarragona, una cinquantena de persones han protestat aquest divendres davant del Palau de Justícia.

Els treballadors i representants sindicals s’han concentrat a partir de les deu del matí davant dels centres de treball de Justícia per demanar que les administracions negociïn amb ells les millores en les condicions laborals. A Tarragona, els manifestants s’han aplegat a la porta principal de l’Audiència de Tarragona durant una mitja hora aproximadament.

Els empleats de l’Administració de Justícia lamenten que el projecte de Llei d’Eficiència Organitzativa, elaborat pel Ministeri de Justícia, s’hagi fet sense comptar amb ells. La responsable del sector de la UGT a Catalunya ha demanat formar part de les negociacions: “Volem que s’asseguin a parlar sobre quines carències tenim, no poden imposar des de dalt la manera de treballar”.

Segons els sindicats, aquest text “no garanteix els actuals centres de destí, ni les retribucions i altres drets laborals, i pot suposar una important reducció de llocs de treball i supressió de serveis que presten”. Faja ha insistit que estan “precaritzant la justícia” i ha recordat que són un servei “essencial”.

Substitució de les places vacants
El col·lectiu també exigeix escurçar els terminis a l’hora de reemplaçar les places vacants. El representant d’UGT a Tarragona, Lluís Grau, ha assegurat que actualment tarden fins a tres mesos. “Això genera molta problemàtica als jutjats perquè és una feina que no es fa, que queda acumulada o que es reparteix entre els altres companys”, ha manifestat.

Una altra de les exigències dels sindicats és la convocatòria de concursos de trasllat amb totes les places vacants. Els representants dels treballadors denuncien que “moltes d’elles s’oculten al personal titular any rere anys, sense cap justificació i restringint les expectatives de mobilitat del personal”.

ACN