.

Imatge de la reunió entre representants del Govern, dels Mossos i dels Agents Rurals, amb membres del sindicat Unió de Pagesos, aquest dimecres a Tarragona

Representants d’Unió de Pagesos (UP) s’han reunit aquest dimecres amb una delegació del Govern encapçalada pel delegat a Tarragona, Joaquim Nin, i els responsables dels Mossos d’Esquadra i dels Agents Rurals, per abordar algunes de les qüestions que preocupen el sector, com ara el repunt d’un 3% dels robatoris agrícoles registrat l’any passat al Camp de Tarragona. La millora de la coordinació policial, l’enduriment de penes a partir de la reforma del Codi Penal o la implantació de sistemes de traçabilitat en els productes agrícoles, són algunes de les qüestions prioritàries. El sindicat i el Govern veuen amb bons ulls iniciatives com la de l’Ajuntament d’Alcover, que ha contractat guàrdies rurals.

La trobada s’ha produït poques setmanes després que el sindicat fes entrega al delegat d’un decàleg de mesures per aturar els robatoris a les explotacions agrícoles del territori. Entre les propostes, destaca la reforma del Codi Penal per endurir les penes en robatoris de productes agraris o mitjans de producció, amb l’establiment d’un registre telemàtic per evitar la reincidència. El Govern també es mostra partidari d’aquesta mesura, que s’està tramitant per part del govern espanyol.

El delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, ha insistit que un dels objectius del Programa Operatiu Específic (POE) del Món Rural és “minimitzar” les incidències registrades al camp. El coordinador d’UP al Camp de Tarragona, Josep Ferré, ha recordat, però, que encara es mantenen “focus calents” amb una incidència notable de robatoris en municipis com Alcover, Vilallonga, Constantí o el Morell.

/* JS para menú plegable móvil Divi */