.

Àlex Rodríguez, després de marcar el 2-1.

El Reus Deportiu d’hoquei ha debutat aquesta tarda en el format de Copa d’Europa exprés que es juga a la localitat portuguesa de Luso amb derrota davant l’Sporting de Portugal. Els roig-negres han perdut per 5-3 en la primera jornada del seu grup, un dels tres que configuren aquesta fase prèvia de classificació per a la final-four i que estan composats per tres equips cadascun. Els primers i el millor segon passaran a la següent i definitiva pantalla, que es disputarà la segona setmana de maig. Malgrat la derrota, els reusencs encara tenen una oportunitat, que passa per guanyar aquest dissabte (16 hores, web d’Esports3) al també portuguès Oliveirense, i esperar que aquest guanyi la darrera jornada a l’Sporting.

Els portuguesos s’havien avançat al minut 10 mitjançant Toni Pérez, i Souto establia el 2-0 als 15′ en una jugada molt discutida des de la banqueta reusenca perquè el gol arribava amb la possessió ja exhaurida (veure imatge penjada al twitter del club reusenc). Al 19′ una penal transformat per Àlex Rodríguez donava aire als catalans (2-1), encara que un gran definidor en jugades de pilota parada com Ferran Font clavava el 3-1 al minut 22′ de falta directa.

El partit ha tingut un moment clau a la segona meitat, quan els roig-negres, amb un 3-2 al marcador després d’una falta directa aprofitada per Àlex al 31′, han disposat dos minuts més tard d’un penal a favor. Àlex, la màxima garantia golejadora reusenca, l’ha fallat, i els lisboetes han resolt l’encontre en els següents 7 minuts amb gols de Telmo Pinto al contracop (la gran amenaça de l’Sporting) i de l’argentí Romero. En els darrers minuts Àlex ha llençat una falta directa al ferro, i Nájera ha establert el resultat definitiu a menys de dos minuts del final. Un gol important perquè de cara al millor segon ajuda a deixar més igualada la diferència de gols a favor i en contra.