.

Foto de família dels guardonats

El fundador i president de Slow Food Internacional, Carlo Petrini, ha lliurat aquest dilluns al matí les plaques ‘Km 0’ a 46 restaurants catalans que s’han distingit per incorporar aquesta filosofia gastronòmica i ecologista als seus establiments. Entre ells figuren dos restaurants tarragonins, Lola Tapas i El Llagut i el morellenc La Grava.

Durant l’acte de lliurament, Petrini ha reclamat que el menjar “no pot ser només una mercaderia” i ha recordat que el moviment Slow Food treballa per “donar valor” a l’alimentació i a la producció agrícola local. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha participat en l’acte de lliurament i ha celebrat que el distintiu ‘Km 0’ “no és nomes un segell qualitat”, sinó també un “compromís amb la sostenibilitat i amb la proximitat”.

Slow Food és una associació internacional sense ànim de lucre nascuda a Itàlia el 1986 com a resposta a l’expansió de la moda del menjar ràpid i per contrarestar l’anomenada ‘fast life’. Actualment, agrupa més de 100.000 associats de més de 100 països dels cinc continents amb l’objectiu de promoure i redescobrir, entre d’altres valors, la riquesa i el gust dels aliments i de la cuina del territori.

Els restaurants que han rebut el distintiu són Quinoa (Falset), Cal Blasi (Berga), La Fonda del Saumell (Vallbona d’Anoia), Niu Nou (Bagà), Cal Fuster (Serrateix), Ca l’Ignasi (Cantonigròs), El Fort (Ullastret), Casamar (Llafranc), Antaviana (Figueres), Ca la Maria (Llagostera), Pez Colorao (Lloret) Can Major (Montmeló), Cap i Cua (Cerdanyola del Vallès), Tarambana (Cardedeu), La Salseta (Sitges), La Nansa (Sitges), Cal Saldoni (Sant Pau d’Ordal), El Llagut (Tarragona), Quinta Forca (Nulles), La Grava (El Morell), Selmellà (El Pont D’armentera), Art (l’Espluga de Francolí), Lola Tapas (Tarragona), Arididam (Montferri), i Cinc Sentits (Barcelona).

/* JS para menú plegable móvil Divi */