.

.

TOTS 21


Nova portada del 'Charlie Hebdo'

Nova portada del ‘Charlie Hebdo’

L’edició especial de la revista satírica Charlie Hebdo, que surt aquest dimecres 14 de gener, després de l’atemptat a la seva seu a París. Tal i com ha explicat Tarragona Ràdio, l’exemplar es vendrà a la ciutat i es podrà comprar a quioscos de Tarragona i d’altres poblacions de la demarcació. Aquesta presència, però, serà testimonial, segons ha explicat la gerent i consellera delegada de Distribuciones Rueda –principals distribuidors de diaris i revistes a Tarragona–, Rosa Rueda, qui ha assegurat que “segurament” tots els exemplars ja estan reservats i que ells els repartiran segons l’ordre de comanda dels quioscos. Rueda no n’ha volgut especificar la quantitat, ni on es repartirà l’edició especial de la revista.

Segons ha explicat la consellera delegada, a Espanya arribaran un miler d’exemplars, fet que dóna una idea dels pocs que se’n podran comprar a la demarcació de Tarragona. En total, s’imprimiran un milió de revistes, repartides, majoritàriament, per França, encara que també per l’estranger. Els supervivents de la massacre han estat treballant a la redacció del rotatiu Liberationper tal d’editar una edició especial de vuit pàgines, per les setze que té habitualment.

Precisament, aquest dimarts es coneixia la portada, obra del dibuixant Luz i que representa a Mahoma plorant, amb un cartell on es pot llegir ‘Je suis Charlie’, i un titular que indica: ‘Tot es pot perdonar’. De moment, Rueda explica que els exemplars es vendran en francès, malgrat que hi ha la intenció de traduir-los a setze idiomes, entre ells, el castellà. Així mateix, la consellera delegada espera que la tirada arribi fins als 3 milions d’exemplars, en un parell de setmanes, i hi puguin haver més exemplars als quioscos.

Distribuciones Rueda havia portat la revista Charlie Hebdo fins al juliol de 2013, essencialment, per la presència de turistes francesos a la costa. Les vendes, però, eren molt baixes, i per això, es va deixar de distribuir. Ara, amb l’atemptat terrorista, la situació ha canviat radicalment.

Reusdigital/Grup de Diaris Digitals de Catalunya