.

Els preus han caigut a Tarragona el mes de gener

La inflació anual ha baixat un 0,3% durant el gener a la demarcació de Tarragona, segons de l’índex de preus de consum (IPC), que ha publicat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Igualment, l’IPC mensual ha baixat un 1,1% a les comarques tarragonines. La inflació anual ha augmentat un 0,3% durant el gener a Catalunya, però ha caigut un 1,1% a nivell mensual. Els preus al conjunt de l’Estat han incrementat un 0,2% anual durant el primer mes de l’any, la taxa més baixa registrada en un gener des que va començar la sèrie l’any històrica de l’INE el 1961. A nivell mensual, la inflació ha baixat un 1,3% al conjunt de l’Estat.

La moderació de la inflació es deu al descens dels preus de carburants i lubricants, en relació a l’ascens que van patir ara fa un any, i a l’increment del cost de l’electricitat.

També destaca l’estabilitat dels preus del tabac, que van augmentar l’any anterior. Per contra, l’apartat de roba i calçat ha experimentat un augment moderat durant el mes de gener. La resta de components de la cistella de l’IPC han tingut un comportament molt estable durant el gener.

La taxa de variació anual de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) es manté en el 0,2% i s’iguala així a l’IPC general. Aquestes dues taxes no coincidien des de juny de 2007, segons ha informat l’INE en un comunicat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */