.

Imatge d'arxiu dels preus al mercat.

Imatge d’arxiu dels preus al mercat.

Els preus cauen dues dècimes al juliol i deixen una inflació del -0,4%, en negatiu a Tarragona. La xifra deixa una taxa d’inflació deu dècimes més alta que al juny amb un 0.9%. Amb aquestes dades, les comarques tarragonines encadenen un any complet d’inflació en negatiu.

A Catalunya, els preus han caigut sis dècimes al juliol. L’inici de les rebaixes d’estiu ha fet baixar els preus del sector del vestit i el calçat en relació amb el juny. Aquest comportament mensual ha deixat una inflació anual del -0,4%, dues dècimes més alta que al juny, i encadena sis mesos en negatiu.

La taxa interanual de l’IPC s’ha mantingut aquest juliol en negatiu per les cistelles d’hotels, cafès i restaurants i per la factura elèctrica, on els preus, tot i haver pujat, ho han fet menys que l’any passat. El sector dels carburants segueix ajudant a deixar la inflació en zona de deflació perquè els preus de les gasolines han baixat més que l’any passat.

En el conjunt de l’estat espanyol, els preus al juliol han caigut de set dècimes i han deixat la inflació anual en el -0,6%, dues dècimes més alta que la registrada al juny. Amb aquest nou índex negatiu, l’IPC espanyol encadena el setè mes en negatiu.

/* JS para menú plegable móvil Divi */