.

Els guanyadors dels Premis Tarragonès 2014 amb el jurat de l'edició.

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis ha convocat els Premis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió. L’acte de lliurament d’aquesta edició 2014 s’ha realitzat al Casal Municipal del Creixell. L’empresa Repsol ha col·laborat en aquests premis per poder garantir la seva convocatòria. La presentació de la gala va ser a càrrec de la periodista Roser Marquès i va ser amenitzada per un concert del duet de sopranos Tatyana Bogdanchikova i Daniela Sarmiento, acompanyades al piano per Victòria Fernández.

Durant l’acte es van lliurar una sèrie de premis. En primer lloc, la setzena beca d’investigació Lucius Licinus Sura. La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis. El guanyador d’aquest projecte va ser el projecte “La població de Tarragona de la pesta negra a la fi de l’Antic Règim d’Eduard Juncosa”, amb una dotació econòmica de 2.450€ i la publicació del treball a la col·lecció ‘Els llibres del Consell’.

També està el catorzè Premi de Creació Lucius Anneus Florus, el qual té l’objectiu d’estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.  El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, donar el Premi Tarragonès de Creació a l’artista plàstic Àlvar Calvet, en reconeixement a la seva trajectòria creativa, en la qual s’ha de destacar el diàleg que estableix entre la creació i diferents col·lectius desfavorits: presos, prostitutes, immigrants, cecs…, tenint sempre present l’aspecte pedagògic en el seu projecte creatiu.

L’últim premi de la nit va ser el Premi de Difusió Eutyches, l’objectiu del qual és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. El jurat ha acordat per unanimitat donar el Premi Tarragonès de Difusió a l’Associació Cultural Embruix del Morell en reconeixement a la seva trajectòria de 35 anys, durant els quals ha treballat d’una manera transversal en la recuperació i difusió de la cultura popular i tradicional. Destacar, d’una manera especial, la seva tasca com a motor d’integració i cohesió social i la capacitat de créixer i aconseguir relleu generacional.

L’acte ha conclòs amb paraules de l’alcalde de Creixell, el Jordi Llopart i el president del Consell Comaral del Tarragonès, Frederic Adan.