.

.

TOTS 21

Manolo García

Manolo García

El Teatre Metropol acollirà el proper divendres 3 de juny a les 20 hores una nova edició dels Premis Ones Mediterrània. L’esdeveniment, que organitza Mare Terra Fundació Mediterrània, arriba enguany a la seva 22a edició. Els Premis Ones distingeixen a persones, col·lectius o institucions que potencien iniciatives i projectes destinats a impulsar accions per a la defensa i millora del medi ambient, la solidaritat, la cultura, els drets humans i el desenvolupament social.

Aquest dijous s’han donat a conèixer els onze guardonats d’aquesta edició:
-Manolo García: estrella del pop-rock estatal molt compromesa amb el medi ambient.
-Carles Francino: director de ‘La Ventana’ i un dels periodistes espanyols més respectats.
-Carlos de Hita: tècnic de so d’àmplia trajectòria especialitzat en la natura.
-Francis Núñez: un dels ballarins i coreògrafs de flamenc més destacats actualment.
-Santiago Cirugeda: prestigiós “arquitecte social” i creador de Recetas Urbanas.
-Bodegas Torres: empresa que sustenta el seu model d’èxit en les energies renovables.
-Fundació Josep Carreras: fundació que treballa des del 1988 per curar la leucèmia.
-Modesto López: fundador i president de l’editorial Ediciones Pentagrama.
-Aureli Tubilla: creador del projecte solidari FIATEH del Tarragona Handbol Club.
-Cabildo de El Hierro: per convertir-se en el primer territori energèticament aïllat del món que aspira a l’autosuficiència energètica.
-Govern de les Illes Balears: per plantar cara a la crisi energètica i crear una alternativa basada en la sostenibilitat i la preservació de la seva riquesa natural.

Sirusa aprofitarà la cerimònia per fer entrega a Reus del premi al municipi que més hagi incrementat la generació de fracció orgànica.

Cal recordar que l’entrada per assistir als Premis Ones Mediterrània és gratuïta, tot i que cal fer una reserva prèvia. Les persones interessades han de posar-se en contacte amb Mare Terra Fundació Mediterrània trucant al telèfon 977 55 13 00 o escrivint un correu electrònic a direccion@mare-terra.org.

Els Premis Ones Mediterrània compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT), Ematsa, La Caixa, Sirusa i l’Asociación de Fundaciones para la Conservación de la Naturaleza (AFN).

Per altra banda, aquest dijous també s’ha presentat el llibre ‘Premis Ones Mediterrània. XXI años de emociones’, en què es fa un repàs de les més de dues dècades de guardons. Més de 20 persones han col·laborat en l’elaboració del llibre amb els seus textos en els quals expliquen la seva relació amb els Premis Ones. Pel que fa a les imatges, que tenen un pes cabdal en el document, són obra de dos fotògrafs tarragonins: Juan Luis Nogués i Carme Ribes.