.

Imatge dels premis. Foto: Cedida

Imatge dels premis. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Constantí ha publicat les bases de la XVII edició dels Premis Literaris Constantí 2023, que aquest any tindran com a tema de concurs els “Relats d’amistat”. Fins al 15 de novembre de 2023 es poden presentar els treballs d’aquests premis literaris, que un any més convoca Silva Editorial amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí. En aquesta XVII edició, el tema escollit han estat els Relats d’amistat, que sota diverses formes és un assumpte clàssic en literatura, cinema i televisió. De fet, la paraula prové de la llatina “amicus”, que alhora ve d'”estimar”. És un sentiment, a més d’una virtut noble que ens iguala com a éssers humans i ciutadans i que es viu segons edat i situació. L’amistat entre éssers humans s’entén. I per extensió, entre pobles, entitats, nacions, cultures… És clau en la nostra vida emocional i col·lectiva, i sobretot en un món on sobren les guerres, el sectarisme i l’individualisme creixents.

Els gènere del concurs és molt divers i es pot presentar des de la narrativa breu,  la vivència personal,  la història de vida,  l’article d’opinió, el conte,  el relat breu,  el diari,  la carta o qualsevol tipus d’escrit.

El concurs es divideix en quatre categories: la d’infants (fins als 12 anys), la de joves (de 13 a 16 anys), júniors (de 17 a 21 anys) i adults (a partir dels 22 anys). Els escrits, que poden ser en català i castellà, han de tenir una extensió de 2 a 4 folis (DIN A4 a doble espai) i s’han d’enviar al correu: premis.constanti@gmail.com. Al mateix e-mail, cal adjuntar dades de l’autor/a: nom, adreça, telèfon, e-mail i edat. El premi consistirà en una obra artística al primer premi, publicació en un llibre dels millors 40 treballs i un diploma.

Les bases del concurs es poden consultar a www.constanti.cat.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */