.

D'esquerra a dreta, el regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Carles Prats; Blanca Cabré i Josep Bages, de la Cambra. Foto: Tots21

D’esquerra a dreta, el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats; Blanca Cabré i Josep Bages, de la Cambra. Foto: Tots21

La Cambra de Comerç de Reus entregarà dimecres els Premis Cambra Reus, que enguany tindran un caràcter monogràfic, ja que estaran centrats a reconèixer diverses realitats empresarials que s’han distingit per la innovació i la transformació digital.En total es lliuraran 29 distincions que serviran per remarcar la tasca d’institucions, empreses i empresaris que s’han significat per l’aposta tecnològica. A la convocatòria s’hi afegeixen, també, els premis de periodisme, que en aquesta ocasió serviran per valorar quatre treballs centrats en l’àmbit de la innovació. L’acte serà presidit pel secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos.

La gala, que es realitzarà al Teatre Fortuny de Reus a partir de les 19 h del dimecres 30 de novembre, compta amb el patrocini de diverses empreses i institucions, destacant el suport de la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus.

Tal com ha explicat Berta Cabré, membre de la Cambra, “els premis tenen la voluntat de realçar el teixit d’empreses de l’àmbit territorial de la Cambra que comprèn les comarques del Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta. I fer-ho posant l’èmfasi en realitats i sectors diferents. Des d’empreses del sector comerç, passant pel turisme, l’industrial, l’energètic, l’agroalimentari, els serveis, les arts gràfiques o l’estrictament tecnològic, sense oblidar el món de l’ensenyament per destacar centres de formació, com són els instituts Antoni Ballester de Mont-roig o Joan Amigó de l’Espluga, que dediquen, temps i esforços, a forjar nous professionals pel sector”.

Premis d’Honor
El jurat dels premis Cambra ha enriquit la selecció de guardonats amb quatre premis d’honor per subratllar trajectòries d’institucions i empresaris molt significats. D’aquest últim cas destaquen els reusencs Andreu Rodríguez i Josep Anton Aliagas.

La Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Lectura també seran distingits de manera especial. En el cas de la URV, es voldrà posar èmfasi en el projecte que coordina per la creació d’un segell digital del vi. Pel que fa al Centre de Lectura, es voldrà reconèixer la tasca de digitalització del seu fons documental, amb més de 300.000 referències consultables, i el sistema de difusió en línia de les seves activitats que ha permès multiplicar l’efecte divulgador de l’entitat.

Premi per a Jaume Garcia, de Tots21
En paral·lel als Premis Cambra, la corporació realitza novament la convocatòria adreçada al sector periodístic. En aquesta ocasió s’han distingit quatre treballs que tenen en comú la voluntat de realçar diverses realitats empresarials que es caracteritzen per la innovació tecnològica. És el cas del programa Fem Comptes de Canal Reus dirigit per Clara Marquiegui; la secció Cas d’Èxit de l’Indicador d’Economia signada per Mònica Carrasco; el treball “Venda on line a les llibreries de proximitat: somni o realitat?”, de Joel Medina, publicat al Reusdigital.cat, i el reportatge sobre l’activitat de difusió i assessorament que fa la Cambra sobre el programa KIT DIGITAL, signat per Jaume Garcia, director de Tots21.

Atenent el caràcter dels premis, la gala comptarà amb la intervenció d’Albert Martínez Lacambra, director general de Red.es, entitat pública empresarial adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. Martínez Lacambra que farà una breu dissertació sobre el programa Kit Digital i l’oportunitat que representa per la modernització del teixit productiu.

Com és habitual l’acte de lliurament dels premis Cambra vol servir per realçar el talent de les comarques de l’àmbit territorial de la corporació. D’aquesta manera la festa s’obrirà amb l’actuació de l’arpista de l’Espluga de Francolí, Anna Amigó, que interpretarà algunes peces del seu últim espectacle. Així mateix, dos periodistes del territori seran encarregats de conduir la gala. Es tracta de la reusenca Anna Fortuny, que actualment desenvolupa la seva activitat professional a la Xarxa de Televisions Locals, i el montblanquí Josep Ardila, director de Ràdio Montblanc i col·laborador de TAC 12.

La farina de Mestral, essència de l’aperitiu dels Premis

En finalitzar la gala els assistents podran desplaçar-se a l’espai de la Llotja on es servirà l’aperitiu dels premis i que serà elaborat pel Gremi de Forners de Reus i el Baix camp. Un aperitiu que tindrà un fil conductor, la farina de Mestral. De fet aquest serà l’ingredient comú de totes les menges que es serviran a l’àpat i que seran regades amb el vi i el cava del territori.

El projecte de la farina de Mestral és una iniciativa del Gremi de Forners amb el suport de la Cambra de Reus. Un producte de quilòmetre zero elaborat amb el blat de la cooperativa Coperal de Santa Coloma de Queralt, molt a farines Poquet d’Ascó. Precisament els assistents seran obsequiats amb un quilo de farina, un pa de Mestral i un pa foradat.

 L’aperitiu s’acompanyarà de cava i vins de les Denominacions d’Origen de la Cambra de Comerç de Reus.

Rehabilitem l’Estel, el projecte triat per recaptar fons

La darrera edició dels Premis Cambra, la del 2021, va servir per encetar una línia de col·laboració solidària amb diverses entitats. En aquella primera ocasió es van recaptar fons per fer possible el nou parc infantil de l’escola d’educació especial Nostra Senyora del Mar de Reus. Per aquest 2022 el projecte triat és Rehabilitem l’Estel, una iniciativa de Llars Socials Reus per adequar cinc habitatges sostenibles i socialment justos al carrer de l’Estel de Reus.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */