.

Imatge del ple d'aquest divendres Foto:Tarragona21

Imatge del ple d’aquest divendres Foto:Tarragona21

La moció presentada per la CUP sol·licitant que els plens de l’Ajuntament de Tarragona es puguin seguir per ‘streaming’ ha obtingut l’unanimitat de tots els partits polítics.

Els plens fins ara ja es poden seguir a Tarragona Ràdio però amb aquesta mesura el consistori tarragoní vol afegir també la imatge als plenaris municipals. La moció ha estat presentada en defensa de la transparència de l’Ajuntament tarragoní.

De moment no s’ha posat data a aquest començament d’emissió per ‘Streaming’ que ja es fa en altres municipis.

La consellera de C's Beatriz Pérez. Foto:Mauri

La consellera de C’s Beatriz Pérez. Foto:Mauri

Els portaveus han destacat la tasca que fa Tarragona Ràdio fins ara i han aprofitat per felicitar a l’emissora pels seus 30 anys però han parlat que l’evolució tecnològica pràcticament obliga a fer un pas endavant amb els mitjans audiovisuals per apropar més els plens als ciutadans.

Aquest matí a l’inici del Consell Plenari, ha pres possessió també la nova consellera del grup municipal de Ciutadans, Beatriz Pérez, que substitueix a Lorena Roldán que s’ha incorporat com a diputada al Parlament de Catalunya.

El ple ha servit també per aprovar una moció on es demana a la Generalitat que es faci càrrec del deute que té amb l’Ajuntament de Tarragona, un deute que puja fins els 7,2M d’euros.  La moció que ha presentat el PP ha comptat amb tots els vots del ple favorables ha excepció del grup d’ERC.

El ple ha tombat una proposta feta des d’ERC demanant suport als autònoms i a les petites empreses de la ciutat per un cobrament més àgil. Un empat tècnic al plenari ha servit per no poder tirar endavant la iniciativa dels republicans. ERC si que ha vist com s’ha aprovat la moció sobre l’arranjament de la zona del camí del Llorito que han presentat els republicans conjuntament amb C’s. La moció presentada per C’s sobre la no competència de càrrecs públics en diferents institucion i la d’obrir al castellà els premis literaris Ciutat de Tarragona tampoc han tirat endavant.

La moció que sí que ha tirat endavant proposada des de C’s ha estat la de l’adaptació dels Parcs Infantils de la ciutat. Un moció que s’ha aprovat per unanimitat.
L’Ajuntament de Tarragona també ha aprovat per unanimitat la reducció d’emissions de CO2 i la utilització d’energies renovables.

El plenari ha batut un rècord de mocions amb vint-i-tres presentades i ha tingut una durada de gairebé vuit hores.